Hirdetés


Csíki Területi RMDSZ

Tisztújítás az önkormányzati tanácsban

Megválasztotta öt tagú vezetőségét csütörtökön az RMDSZ Csíki Területi Szervezet önkormányzati tanácsa – közölte lapunkkal Becze István, a szövetség csíki területi szervezetének ügyvezető elnöke.

Kérdésünkre elmondta: a testület elnöki tisztségét az RMDSZ belső szabályzatának megfelelően, a területi elnök, azaz esetünkben Borboly Csaba tölti be. A tisztújítást követően az öt tagú vezetőségnek tagja még Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere, Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere, további Ábrahám Előd, csíkszeredai önkormányzati képviselő és Szentes Antal megyei tanácsos.

Becze István még elmondta: az RMDSZ Csíki Területi Szervezete a korábbiakhoz képest jobban szerepelt az önkormányzati választásokon, ezért két taggal többet delegálhat a Székelyföldi Önkormányzati Tanácsba. Azaz az eddigi tizenkét fő helyett tizennégyen képviselik a csíki térséget a testületben. Az öttagú vezetőségen kívül így a tizennégy tagú küldöttség személyi összetételéről is döntöttek. Az öt vezetőségi tag értelemszerűen tagja a küldöttségnek.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés