Hirdetés


Három nap, 11 mérkőzés

Székelyudvarhelyen folytatódik a bajnokság

Csíkszereda után Székelyudvarhely rendezi a teremlabdarúgó-bajnokság következő fordulóit —   fotó: Pál Zoltán

Csíkszereda után Szé­kely­ud­var­hely rendezheti a teremlabdarúgó-bajnokság következő tornáját, azaz a 4–6. fordulókat. Az FK Szé­kely­ud­var­hely háromszor, míg a Csík­sze­re­da­i Imperial Wet kétszer lép pályára. Lesz szé­kely­föl­di rangadó is.


Péntektől hétfőig újfent meccs­döm­ping lesz a román teremlabdarúgó-bajnokság élvonalában. Miként az első három forduló során, úgy a 4–6. fordulókat is tömbösítve tudják le a felek. Ezúttal Székelyudvarhely lesz a házigazdája a háromnapos tornának.
A friss kupagyőztes szé­kely­ud­var­hely­i alakulat az ötödik helyről várhatja a folytatást, és sorrendben az utolsó helyezett Călărași-sal, a listavezető Csíkszeredával, illetve a szintén nulla ponttal álló Kolozsvárral találkoznak. A Jakab Zoltán által felkészített udvarhelyi csapat minimális célkitűzése a hat pont megszerzése kell legyen, ám a csíkiak elleni pontszerzés bravúrszámba menne. Bár a kupadöntő megmutatta, hogy csodák vannak még.
A csíki csapat nyitásként a Kézdivásárhelyi KSE-vel kellett volna megküzdjön, de a háromszékiek keretének többsége a nagypályás csapatban is érdekelt, amely a Brassó Tampa Kids csapata ellen játszik hétvégén, így ezt a meccset elhalasztották. A folytatásban a Cosmin Gherman által felkészített Imperialnak az FK Székelyudvarhellyel, illetve a bajnokságot meglepően jól indító újonc Luceafărul Buzăuval kell megküzdjön, akikkel évekkel ezelőtt a másodosztályban még parázs csatákat vívott.

 

A hétvégi műsor

Szombat, 4. forduló: Galaci United – Luceafărul Buzău (16), FK Székelyudvarhely – Dunărea Călărași (18), Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo (20). A Kézdivásárhelyi KSE – Csíkszeredai Imperial Wet mérkőzést elhalasztották.
Vasárnap, 5. forduló: Luceafărul Buzău – Kézdivásárhelyi KSE (13.30), Dévai Autobergamo – Galaci United (16), Dunărea Călărași – Kolozsvári Clujana (18), FK Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet (20).
Hétfő, 6. forduló: Galaci United – Dunărea Călărași (11.30), FK Székelyudvarhely – Kolozsvári Clujana (13.30), Kézdivásárhelyi KSE – Dévai Autobergamo (16), Csíkszeredai Imperial Wet – Luceafărul Buzău (18).
A bajnokság állása: 1. Csíkszeredai Imperial Wet és Dévai Autobergamo 9-9 pont, 3. Galaci United és Luceafărul Buzău 6-6 pont, 5. FK Székelyudvarhely 3 pont, 7-8. Kolozsvári Clujana és Dunărea Călărași 0-0 pont.

Hirdetés