Hirdetés


Számos utat újítottak fel Oroszhegy községben

Az elmúlt időszakban több utat építettek Oroszhegy községben. Székelyszentkirályon már nekifogtak a járda építéséhez, tavasszal Tibódon is tervezik.

 

Az elmúlt időszakban az Országos Területfejlesztési Program (PNDL) finanszírozásával sikerült nyolcan százalékban elvégezni a 34-es községi út felújítási munkálatai. Ez az út Ülkét és Székelyfancsalt érintve köti össze Székelyszenttamást Oroszheggyel. Idén még egy híd vár befejezésre a 6,5 kilométeres útszakaszon, s hamarosan megkezdik a felső koptatóréteg lerakását. Ha az idő engedi, két-három hét múlva teljesen elkészül az új út – tájékoztatta lapunkat Oroszhegy község polgármestere, Bálint Imre Elemér. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a 134C elnevezésű, Hargita Megye Tanácsa hatáskörébe tartozó megyei útra a közelmúltban hatos koptatóréteget terítettek rá Tibódtól Oroszhegyig, 9 kilométeren.

Tervben van az Oroszhegy körzetében lévő Diafalva útjának aszfaltozása, néhány módosítást követően tavasszal fognak hozzá a munkálatokhoz. A beruházás értéke 5,7 millió lej. Ez az út köti össze Oroszhegyet Bogárfalvával.

– Megkerestük a régi út nyomvonalát, földmunkával megnyitottuk, sáncokkal, elvezetőkkel elláttuk, leköveztük az öt és fél kilométeres útszakaszt, amelyből másfél kilométer Diafalván van. Ezt szeretnénk tavasszal leaszfaltozni – mondta a polgármester.

Székelyszentkirályon megkezdték a járdaépítést, az út egyik oldalán 1,6 kilométert építenek ki, a szerződés szerint négy hónap alatt kell elkészülnie a megyei tanács és az önkormányzat közös beruházásának, amelynek teljes összege 1 millió 260 ezer lej, ebből az önkormányzat önrésze 180 ezer lej. Szintén tavasszal fognak hozzá Tibódban 804 méteren a járdaépítéshez, amelynek költségét önerőből, önkormányzati finanszírozásból fedezik.

Hirdetés