Hirdetés


Ügyészségi döntés Gyergyószentmiklóson

Szabadlábon védekezhet a gyanúsított

A kórházi agresszió ellen tiltakozott az egészségügyi személyzet —   Fotó: Csavar Attila

Hatósági felügyelet alatt áll és szabadlábon védekezhet az a gyergyószentmiklósi férfi, aki a gyanú szerint korábban bántalmazta a helyi kórház sürgősségi osztályán ügyeletet teljesítő orvost és ápolót. A férfit szerdán állították elő, az ügyészségi döntés pedig csütörtökön született meg.

Amint arról már korábban beszámoltunk, szerdán előállította a rendőrség a gyanúsított férfit, akit Marosvásárhelyről hazaszállítva a rendőrségen kihallgattak, majd őrizetbe vettek. A csütörtöki ügyészségi döntés alapján a gyanúsítottat 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték – mondta el lapunk érdeklődésére Dezső Dóra Margit, a gyergyószentmiklósi ügyészség szóvivője. Hozzátette: a törvény értelmében a bűncselekmény súlyossága alapján – egészségügyi dolgozókkal szemben elkövetett testi sértés – hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés róható ki, így a gyanú alapján sem letartóztatást, sem házi őrizetet nem szabhatott ki az ügyészség.
A 60 napos hatósági felügyelet lejártával, amennyiben elegendő bizonyíték áll rendelkezésre, a vádirat alapján bírósági eljárás indul a gyergyószentmiklósi lakhelyű férfi ellen. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés