Koronavírus

Senki sincs már bezárva a megyében

Senki sem tartózkodik már intézményes karanténban vagy házi elkülönítésben Hargita megyében, miközben három új megbetegedést regisztráltak – közölte vasárnap lapunkkal a Hargita megyei prefektusi hivatal. Eközben országszerte 391 személynél igazolták a koronavírus jelenlétét az elmúlt 24 órában: 28.973-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

341-re nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma Hargita megyében: szombat óta három új megbetegedést regisztráltak – derül ki a kormányhivatal közleményéből. A regisztrált fertőzöttek közül 259 személy meggyógyult, tizenegy személy elhunyt, 71-en a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházakban tartózkodnak orvosi felügyelet alatt. Jelen állás szerint senki nem tartózkodik intézményes karanténban és otthoni elkülönítésben sem.

Országos szinten 28.973 személy fertőződött meg a járvány megjelenése óta: közülük 20.026 meggyógyult, 215 személyt intenzív osztályokon ápolnak, a halálos áldozatok száma 1750. A Stratégiai Kommunikációs Törzs(GCS) szombati tájékoztatása óta tizenkilenc új halálesetet jegyeztek: a betegek mindegyike valamilyen társbetegségben is szenvedett.

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés