Hirdetés


Határokon átívelő összefogás

Segítség a testvérvárosból

Két mikrobusznyi adomány gyűlt össze egy nap alatt

A múlt csütörtöki csíksomlyói tűzvész híre a határokon túlra is eljutott, több szervezet segélyszállítmányokat indított útnak Csíkszeredába a napokban. Így tett a gyulai székhelyű Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület is. Képviselői két megrakott mikrobusznyi adománnyal érkeztek a hargitai megyeszékhelyre.

Hétfőn érkezett Csíkszeredába Gyuláról az a két mikrobusznyi adomány, amelyet a csíksomlyói tűzeset károsultjainak megsegítésére gyűjtöttek össze a magyarországi városban. – Baráti kezdeményezésre indult az adomány gyűjtése Gyula városában, ami Csíkszereda testvérvárosa – mondta a Hargita Népe érdeklődésére az akció egyik kezdeményezője, Felföldi Sándor.
– 24 óra leforgása alatt gyulai, kötegyáni, sarkadi, méhkeréki, eleki, nagyszalontai segítőkész lakosok gyűjtötték össze a két mikrobusznyi adományt. Hoztunk tartós élelmiszereket, pelenkákat, takarókat, matracokat, téli ruházatot, tisztító- és fertőtlenítőszereket, poharakat, tányérokat, evőeszközöket. Ezenkívül némi készpénzt is sikerült összegyűjtenünk – részletezte az adományok kapcsán a szervező. Hozzátette: a gyűjtésben segítségükre volt a Miruna Egyesület 2017, valamint a Schlett Bike & Trike Metal-Work, amelyek gyűjtőpontokként szolgáltak az akció során.
Sándor nem először érkezett segítő szándékkal vidékünkre. Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület vezetőjeként korábban is együttműködött már a csíkszeredai Benignitas szervezettel. Az együttműködés keretében például hátrányos helyzetű székelyföldi gyerekeket táboroztattak Gyulán. A mostani akció lebonyolításában is a Somlyó utcai romatelep közelében működő Benignitas volt a partnerük. Az összegyűjtött segélyt a telephelyükön fogják tárolni és a csíkszeredai önkormányzattal konzultálva használják majd fel azokat a károsultak javára. 
Összefoglaló: 
Csíkszereda magyarországi testvértelepüléséről, Gyuláról is érkezett adomány a csíksomlyói tűzeset károsultjainak megsegítésére. A szervezők kezdeményezésére napok alatt megtelt két mikrobusz a legkülönbözőbb hasznos holmikkal.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés