Hagyományos őszi sakkverseny Gyergyóalfaluban

Sakk-kedvelők találkozása

Személyes jelenlét. Családok versenyeztek —   Fotó: Kiss Arnold

A járványügyi szabályozások betartásával, ötven fő részvételével tartotta meg hagyományos őszi családi sakkversenyét az Alfalvi Fiatalokért Egyesület. Az eseménynek a Nyíres menedékház adott otthont szombaton: a személyes találkozás lehetősége jó hangulatú versenyt eredményezett, idős és fiatal résztvevőkkel.

Korlátozott létszámmal, meghívásos alapon állt össze a gyergyóalfalvi hagyományos őszi sakkverseny csapata. A résztvevők Maros és Hargita megyéből érkeztek Gyergyóalfaluba.
Országos szinten sem volt személyes jelenléttel zajló sakkverseny régóta, ezért jó hangulatban, a találkozás örömével zajlott a versenyünk, több család is részt vett benne. A legfiatalabb játékos 7, a legidősebb pedig 80 éves volt – számolt be érdeklődésünkre Kiss Arnold szervező, sakkoktató. 
A verseny általános kategóriájában Barátosi Dániel nemzetközi sakkmester kapta az első díjat 7 ponttal, őt követte Puskás András 6, valamint Baki Sándor Gyergyószentmiklósról 5,5 ponttal. A családi kategóriában a marosvásárhelyi Barátosi Dániel–Barátosi András vezetett, őket követte a gyergyóalfalvi Kiss Hanna–Kiss Abigél páros, valamint harmadik helyezést ért el ifj. Nagy Attila–Nagy Attila Szászrégenből. A verseny legfiatalabb résztvevője a hétéves Szász Aida, a legidősebb pedig a 80 éves Baki Sándor volt.
A verseny keretében az Alfalvi Fiatalokért Egyesület pályázati úton nyert didaktikai eszközöket adott át a Sövér Elek Szakközépiskolának: a demonstratív mágnestáblák és a szakkönyvek a településen zajló sakkoktatást segítik. 

Hirdetés

Hirdetés