Rendkívüli ülésen döntöttek: Kényszerszabadságok

- —   Fotó: Lázár Hajnal

Felfüggesztik az önkormányzat alárendeltségébe tartozó több kulturális és sportintézmény te­vé­kenységét, alkalmazottakat küldenek kényszerszabadságra – erről döntött hétfői ülésén a gyer­gyó­szent­miklósi tanács.

A koronavírus terjedésének megállítását célzó intézkedések miatt beltéri rendezvényeket továbbra sem lehet szervezni, emiatt döntött úgy a gyergyószentmiklósi tanács, hogy az alárendeltségébe tartozó kulturális és sportintézmények tevékenységét részlegesen felfüggeszti. Erről legutóbbi online ülésén fogadott el határozatot a testület. Ennek értelmében azok az alkalmazottak, akiknek szakmai profiljukhoz hozzátartozott a rendezvényszervezés, kényszer-szabadságra mennek. Az intézkedés azokat az intézményeket érinti, melyek a járványügyi helyzet miatt nem működhetnek: a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, a Figura Stúdió Színház, a Tarisznyás Márton Múzeum, a városi bölcsőde, valamint a Gyergyószentmiklósi Városi Sportklub. A városi könyvtárra nem vonatkozik a döntés. A határozat végrehajtása az intézményvezetők dolga, így egyelőre még nem lehet tudni, pontosan hány személynek kell kényszerszabadságra vonulnia, az viszont biztos, hogy az adminisztratív személyzetnek tovább kell dolgoznia, valamint azoknak is, akik éppen tatarozást végeznek egy-egy érintett intézmény épületében.
A gázhálózat fejlesztése is napirendre került: módosították a beruházási listát, azért, hogy a város szerződést köthessen egy tervezőcéggel, amely a gázhálózat bővítésének terveit készíti el. 
Módosításra szorult egy korábbi határozat a város több utcájának felújítására vonatkozóan. A mobilitási terv megvalósítását a fejlesztési minisztérium támogatja, a szerződéskötés előtt azonban már több alkalommal kértek újabb módosítást.
Az ülésen döntöttek arról is, hogy az önkormányzat támogatja a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklubot, 40 ezer lejt hagytak jóvá a Basilides Tibor Sportcsarnok működtetésére.

Lázár Hajnal
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés