Hirdetés


A Hó Világnapja a csíksomlyói sípályán

Rendhagyó idénykezdés

Fotó: László F. Csaba

A napokban újra megnyílt a csík­somlyói sípálya, a hétvégén pedig újszerű és az üzemeltető szándékai szerint nagyszabású rendezvénnyel várják a téli sportok kedvelőit. Először ünneplik meg Székelyföldön a hó világnapját.

Székelyföld első hó világnapja rendezvényére készül vasárnap a Kissomlyó SKI sípálya üzemeltetője, a kezdő és haladó pályákat ezen a napon ingyenesen használhatják a 4–14 év közötti gyermekek, illetve ingyenes oktatásban is részt vehetnek a kezdők.
– A Csíkszeredai Sportiskola jóvoltából a sífutást is kipróbálhatják az érdeklődők a csík­som­lyói nyeregben kialakított sífutópályán. Lesz zene, arcfestés, meleg tea, zsíros kenyér, jó hangulat, freestyle sí és snowboard-bemutató, és egyéb meglepetésekkel is készülünk – részletezte Böjthe István üzemeltető. Az eseményen való részvétel előzetes online regisztrációhoz kötött, és a regisztrálók számára ingyenes. Regisztrálni a sípálya Facebook-oldalán lehet, illetve ugyanitt részletes információk olvashatók a rendezvényről. Jelentkezési határidő: ma, 18.00 óra. A csíksomlyói sípályákon 30–40 cm a hóvastagság, mindennap jó körülmények között várják tehát a téli sportok szerelmeseit.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés