Uszodaépítés Gyergyószentmiklóson

Őszre elkészülhet

Nemsokára befejezik a várva várt uszodát —   Fotó: Boncina-Székely Szidónia

 

 

A végéhez közelednek a gyergyószentmiklósi tanuszoda kivitelezési munkálatai: a hiánypótló beruházás a fejlesztési minisztérium támogatásával valósul meg. Az önkormányzat az uszoda és a jégpálya szomszédságába további sportlétesítményeket is tervez.

Tegnap érkezett meg Csehországból a tetőszerkezet lemezstruktúrája, amely egy hét múlva a tetőre kerülhet. Megtörtént már a belső helyiségek kialakítása, vízpróbát is tartottak, jelenleg a víz- és szennyvízhálózat kiépítésének felszíni részén dolgoznak, valamint a villanyhálózat szerelését végzik el – mondta a Makkos utcai helyszíni sajtótájékoztatón Nagy Zoltán polgármester.
Hozzátette: amennyiben minden terv szerint halad, a kivitelező augusztusban szeretné befejezni a munkát.
A tanuszoda alsó szintjén fogadóteret, öltözőket és zuhanyzókat alakítanak ki, az emeleten kap helyet a 25 méter hosszú és 12, 5 méter széles, ötsávos úszómedence. Ugyanitt elsősegély-központ, várakozóhelyiségek lesznek a szülők számára, a későbbiekben pedig, a projekt költségvetésén kívül szaunákat is beszerelnének a felső szinten. 
A több mint 7,8 millió lejes beruházáshoz szükséges területet az önkormányzat biztosította, ezenkívül további területeket is megvásárolt, amelyek más sportlétesítményeknek adnának helyet.
Több területet megvásároltunk az uszoda és a jégpálya szomszédságában, reméljük, hogy még az idén elkezdődhet egy nagyméretű, valamint egy kisebb műfüves futballpálya építése. Más multifunkcionális pályákat, parkolók kialakítását is tervezzük ide, a hosszú távú elképzelés pedig az, hogy egy szabadtéri uszoda is megvalósuljon itt – vázolta az elképzeléseket Gyergyószentmiklós polgármestere.
Az épülő uszoda elsődleges feladata az lesz, hogy kiszolgálja az iskolán belüli, szervezett úszásoktatást, a fennmaradó időben pedig bárki által látogatható lesz a létesítmény. 


 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés