Ötször riasztották a csendőröket

Oroszhegyen garázdálkodott egy medve

Ételt keresgélő medve Tusnádfürdőn

Kedden több alkalommal is lakott területen jártak a medvék Hargita megyében – derül ki a megyei csendőrfelügyelőség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. A délelőtti órákban Tusnádfürdőről riasztották a csendőröket, hogy egy maci egy panzió udvarára ment be, ám mielőtt kiszálltak volna a rendfenntartók, addigra az állat elballagott. Este fél tízkor a helyi vasútállomás környékén láttak medvét, ám a kiérkezett csendőrök már nem találták ott az állatot, amely valószínűleg a közeli erdőbe távozott. Egy órával később azonban már csendőri segítségre is szükségük volt egy tömbház lakóinak, ugyanis a bocsával érkező anyamedvét az egyenruhások zavarták el a környékről.

Szintén kedden, a déli órákban Oroszhegyen egy lakóház udvarára ment be egy anyamedve bocsával együtt, ám mire kiérkeztek a csendőrök, addigra a vadállatok „leléptek” a helyszínről, némi kárt hagyva maguk után.

Este fél kilenckor Székelyudvarhelyt látogatta meg két maci, amelyeket egy, csendőrből és rendőrből álló járőregység zavart vissza a közeli erdőbe.

A csendőrségi közlemény megjegyzi, az év folyamán 84 alkalommal jelezték medvék jelenlétét lakott területeken belül, a macik csak júniusban ötvennégyszer késztettek lakókat bejelentésre.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés