Nyitás Székelyudvarhelyen: Felmérik a következményeket

Fotó: László F. Csaba

A hétvégi ún. autópiac kivételével újra működnek jövő héttől a piacok, lehet sétálni a parkokban, a hivatali ügyfélfogadás is bővül – de csak mértékkel. Közben a Városháza a koronavírus-járvány gazdasági hatásait vizsgálja.

Hétfőtől a lakótelepek piacain is lehet árulni, és keddtől a gabonapiac is visszaköltözik a megszokott helyére, a II. Rákóczi Ferenc utcába. A vasárnapi autópiacot egyelőre nem indítják újra – tájékoztatott Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal szóvivője. Újra fertőtlenítik a parkokat, de a játszótereket – hacsak a napokban nem születik más rendelkezés – egyelőre még zárva tartják. A polgármesteri hivatalban beindul az ügyfélfogadás (nemcsak a pénztárnál, mint eddig), bár továbbra is kérik, hogy amit lehet, telefonon, illetve online intézzenek el a lakosok. Ha mégis be kell lépni, akkor előzetes bejelentkezésre van szükség, és kérik a megegyezett időpont tiszteletben tartását. A Városházán egyszer a szűrősátron kell átmenniük az ügyintézőknek, és várakozni csak kint, az udvaron lehet.
A tömegközlekedés elindítására is készen állnak, amennyiben igény mutatkozik rá, és jelenleg az iskolákat igyekeznek felkészíteni a június 2-i részleges nyitásra. A lakótelepek lépcsőházait pedig a napokban ismét fertőtlenítették.
A Városháza partnerszervezetekkel közösen reprezentatív felmérést kíván készíteni, amely a koronavírus-járvány hatásait vizsgálja az udvarhelyszéki gazdasági életre vonatkozóan. A felmérés elsődleges célja, hogy megfelelő alapot nyújtson a gazdaságot támogató programok kidolgozásához, a vállalkozókat és vállalkozásokat segítő intézkedések megalapozásához, hogy azok a valós nehézségekre, kihívásokra nyújtsanak megoldást. A kezdeményező polgármesteri hivatal mellett a felmérés tudományos partnere a REGA Egyesület, szakmai partnerei az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ), a Harghita Business Center (HBC) és a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ). Az érintetteket, a vállalkozókat egy kérdőív kitöltésére kérik, amely a polgármesteri hivatal Facebook-oldaláról is elérhető.

Asztalos Ágnes
 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Legfrissebb hírek

Szerkesztők

Kategóriák

Cimkék