Gyenge kezdés, jó befejezés

Nagy lépést tettek a döntő felé

A rossz kezdés ellenére jól sikerül a Sepsi OSK számára a mérkőzés —   Fotó: facebook/sepsiosk

Rémálomszerű kezdést követően álomszerűen fejezte be a Sepsi OSK a Románia-kupa elődöntőjének első mérkőzését szerdán este. A háromszékiek az első percekben bekapott találat után nem ihletődtek meg, végig irányították a játékot, ami a második félidőben az eredményjelző táblán is meglátszott. A székelyföldiek a Politehnica Iaşi elleni kiütéses sikernek köszönhetően fél lábbal már a sorozat döntőjében vannak.

Nem a legjobban indult a Sepsi OSK számára a szerda esti, Politehnica Iaşi elleni labdarúgó Románia-kupa elődöntő első mérkőzése, ám a háromszékiek hátrányból felállva kiütéses sikert arattak. A nagyarányú győzelemnek köszönhetően könnyű dolga lesz Leo Grozavu csapatának a moldvai visszavágón, mi több, a székelyföldiek fél lábbal már a sorozat döntőjében vannak. A Polinak kisebb csoda kellene ahhoz, hogy négygólos hátrányát ledolgozza, ám a sportban nincs lehetetlen.
Az első komolyabb támadása végén a Poli Iaşi szerezte meg a szerda esti találkozó első találatát, miután egy szögletet követően Celea saját tizenhatosán belül szabálytalankodott Klimavicius ellen, a játékvezető pedig büntetőrúgást ítélt a vendégek javára, ugyanakkor a hazaiak edzőjét reklamálás miatt kiállította. Így a találkozó hátralévő részében Leo Grozavu a lelátóról, míg Ilyés Róbert másodedző a kispadról irányította a Sepsi OSK-t. A büntetőt Cristea értékesítette, ám ez nem vetette vissza a hazaiak játékát, rendre támadták Rusu kapuját, a 25. percben pedig Achahbar egyenlített. Noha az első félidőben még alakítottak ki helyzeteket a hazaiak, ezeket nem sikerült gólra váltaniuk.
A szünet után is folytatódott a hazaiak domináló játéka, az 52. percben a Fülöp testvérek össze is hozták a vezetést: István szögletéből Loránd fejelt szép gólt. A folytatásban a moldvaiak inkább ellentámadásokkal próbálkoztak, a háromszékiek pedig igyekeztek áttörni a vendégek védelmét, ami háromszor sikerült is az utolsó negyed órában. A 75. percben Achahbar duplázni tudott, a meccs hajrájában előbb Carnat (79.), majd Karanovic (87.) is betalált Rusu kapujába, így 5–1-es győzelemmel zárta a Sepsi OSK a Poli elleni Románia-kupa elődöntőjének első meccsét. A visszavágót július 8-án, Iaşi-ban rendezik.
A Sepsi OSK számára nem sok idő marad a siker ünneplésére, Leo Grozavu csapata holnap az alsóház listavezetőjét, a Konstancai Viitorul csapatát fogadja a hatodik fordulóban.

A hétvégi műsor
1. Liga, felsőház, 5. forduló: ma: Medgyesi Gaz Metan – FC Botoşani (20); vasárnap: Kolozsvári CFR – Universitatea Craiova (20); hétfő: Astra Giurgiu – Bukaresti FCSB (20).
1. Liga, alsóház, 6. forduló: ma: Nagyszebeni FC Hermannstadt – Academica Clinceni (17); holnap: Chindia Târgoviște – Politehnica Iaşi (15.30), Sepsiszentgyörgyi OSK – Konstancai Viitorul (20); vasárnap: Bukaresti Dinamo – FC Voluntari (17).
Minden találkozót élőben közvetít a Digi, a Telekom és a Look Sport.

HN-összeállítás