Választási kampány

Minőségi oktatás a cél

Korodi Attila (képünkön), csíkszeredai RMDSZ-es polgármesterjelölt  a tegnapi sajtóeseményen az oktatás minőségének javításával és a hulladékgazdálkodással kapcsolatos terveit ismertette. 

Az oktatás minőségének javításával, illetve a hulladékgazdálkodással kapcsolatban ismertette terveit, elképzeléseit Korodi Attila, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje. A tegnapi sajtóeseményen kiemelte, hogy Csíkszeredában akkor lehet fenntartható fejlődésről beszélni, ha jól működő oktatási rendszerrel rendelkezik a város. Ahhoz, hogy a diákok gyakorlati tudásban is részesüljenek, fejlesztenék a laborokat, szakműhelyeket az oktatási intézményekben.  Mint mondta, olyan programokra van szükség, amelyek segítenék a képességvizsga előtt álló diákok felzárkóztatását. Ugyanakkor szólt a tömegközlekedési rendszer kialakításáról, illetve annak fontosságáról, hogy a helyi kisvállalkozóknak adjanak olyan fizikai és online teret, ahol könnyen rájuk találhatnak.
András Hunor tanácsosjelölt a szelektív hulladékgyűjtésről, az élelmiszer-pazarlás visszaszorításáról, valamint a lejárt gyógyszerek és az építőipari hulladékok elhelyezéséről beszélt.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés