Nincs még versenykiírás

Megvan a másodosztály mezőnye

Az FK Csíkszereda hangol a rajtra —   fotó: Pál Zoltán

21 csapat részvételével indulhat a román labdarúgó másodosztály. Feltéve, ha nem lesz visszalépő. A bajnokság a tervek szerint augusztus 29-én rajtolna, de még nem ismert a lebonyolítási rendszer.

Öt éve rendeznek selejtező mérkőzést a labdarúgó első osztályba való jutásért a Liga I. alsóházának 8., illetve a Liga II. harmadik helyezettje között. Az elmúlt négy idényben a másodosztályú csapatok nem tudtak meglepetést okozni.
A 2015/2016-os, illetve a 2016/2017-es idényben az Aradi UTA elvérzett az osztályozón. Előbb a FC Voluntari-ral, majd a Temesvári ACS Polival szemben maradt alul. A 2017/2018-as idényben a Chindia Târgoviște nagyon közel állt a párharc megnyeréséhez a FC Voluntari ellen, de végül büntető párbajban vereség lett a vége. A múlt idény végén a Kolozsvári U próbálkozott a „szerencsével”, de a Nagyszebeni Hermannstadt végül 2–1-es összesítéssel megőrizte első ligás tagságát.
Az idén a CS Mioveni próbálkozott a Chindia Târgoviște ellen, de az idegenbeli 2–0-s vereséget követően, hazai környezetben csak egy 1–1-es döntetlenre futotta szerdán este. Így maradnak a másodosztályban és egészítik ki a korábbi 20 csapatot.
A másodosztály mezőnyét 21 alakulat fogja alkotni, de a Román Labdarúgó Szövetség még nem döntött a lebonyolítás mikéntjéről. Két felvetés született: egy csoportba kerül minden alakulat és egy oda-visszavágó kört játszanak, vagy két csoportra osztják a mezőnyt. A csapatok nagyobb része utóbbi felé kacsingat a költséghatékonyság miatt. Ami viszont biztosnak tűnik: rajt augusztus 29-én.

A Liga II. jelenlegi mezőnye

CS Mioveni, Turris-Oltul Măgurele, Petrolul Ploiești, Bukaresti Rapid, Bukaresti Metaloglobus, Gloria Buzău, Konstancai Farul, Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Temesvári ASU Poli, Dunărea Călărași, Temesvári Ripensia, Kolozsvári U, Resicabányai VSK, Concordia Chiajna, FK Csíkszereda, Pandurii Tg. Jiu, Bákói Aerostar, U Craiova 1948, Unirea Slobozia, CSM Slatina, Lénárdfalvi ACS.

Hirdetés

Hirdetés