Gyergyószentmiklós

Megújul a mentőállomás

Új garázsokat építenek a mentőszolgálat számára Gyergyószentmiklóson —   Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Napokon belül elkezdődik a munka a gyer­gyó­szent­miklósi mentőállomáson: lebontják és újjáépítik a garázsokat. Várhatóan már ott várakoznak az autók a télen, sok időt megspórolva a riasztásokra való indulásnál.

Sajtótájékoztatón adták hírül hogy, megújul a gyer­gyó­szent­mik­lósi mentőállomás, újjáépítik az igen rossz állapotú garázsokat.
– A járóbeteg-rendelő és kórház után most már a mentőállomás is sorra kerül a beruházások listáján. Eddig a mentősök segítettek a gyergyóiakon, most mi segítünk nekik abban, hogy munkájukat megfelelő körülmények között tudják végezni – mondta Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere.
Az elöljáró hozzátette, a garázsépület újul meg teljesen, 220 négyzetméternyi felületen fog zajlani a munka. Öt garázs, autómosó, női és férfi öltözők, és raktárak is helyet kapnak az új épületben. A közel egymillió-négyszázezer lejnyi költségekhez a helyi önkormányzat mellett a megyei tanács is hozzájárul és más külső forrásokat is terveznek bevonni.
– A megyei tanács már tavaly is különített el összegeket erre a beruházásra és idén is figyelünk arra, hogy a hiányzó összegeket pótoljuk – jelentette ki Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke. – Ez térségi prioritás, hiszen nemcsak Gyergyószentmiklóst, hanem a térség minden lakóját kiszolgálja.
A megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd elmondta, igen fontos ez a beruházás, hiszen a 2008 óta beszerzett új mentőautók nem férnek be a garázsba. Néhány járműnek megoldották a beállását úgy, hogy lennebb ástak a garázsokban. A legújabb, C típusú korszerű mentőautó azonban ezzel a módszerrel sem fér be, a telet is kint töltötte.
– A mai nap egy olyan tervünk kezd valóra válni, ami az utóbbi nyolc év munkájának a gyümölcse, azóta tervezzük a mentőállomás újraépítését – mondta az igazgató.
A napokon belül rajtoló munkálat kivitelezője a TigRad Sys­tem Kft. A bontás után az alap megöntése, az új épület felépítése, a nyílászárok, fűtés és villanyhálózat beszerelése következik majd.

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés