Hirdetés


Online is szavaltak a versenyzők

Megtartották a döntőt

Sikeres verseny —   Fotó: Sántha Zsuzsa

Az Agora Alapítvány a csíksze­re­da­i Kájoni János Me­gye­i Könyv­tár­ral közösen idén is megszervezte már megszokott szavalóversenyét a költészet napja alkalmából. Ebben az évben azonban, alkalmazkodva a kialakult helyzethez, online valósult meg a megmérettetés, a döntője pedig hibrid formában.

Évek óta szervezi meg a magyar költészet napja alkalmából szavalóversenyét az Agora Alapítvány, a Kájoni János Megyei Könyvtárral közösen. Az elmúlt években április 11-én tartották a versenyt, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel, idén online szervezték meg.
A még tavasszal jelentkezők közül a döntőbe jutók hétvégén mérettették meg tudásukat a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A döntőbe összesen 35-en jutottak be, amelyből tíz kisiskolás, tizenöt középiskolás és tíz felnőtt volt. Különböző külső tényezők okán, pl. karantén miatt a versenyzők közül heten online kapcsolódtak be a versenybe. Mindhárom kategóriában első, második és harmadik díjazott is volt, illetve dicséretben is részesültek. A kisiskolások közül első díjban részesült Máthé Gyopár Bíborka, másodikban Garda-Mátyás Hanna, harmadikban pedig Vass Tekla, valamint dicsérettel mehetett haza Czire Boróka-Eszter és Szabó Eszter. A középiskolások közül ugyanebben a sorrendben a pódiumot Kacsó Bence, Nagy Kincső és Tamás Bernadett foglalta el, valamint dicséretet kapott Balázs Janka és Kiss Hunor Gellért. A felnőttek körében pedig Lakó Anna, Györgypál Enikő és Biró Tünde vihette haza a díjakat, illetve a dicséreteket Bucur Tímea és Szőcs Margit.
− Sokkal nagyobb kihívás volt az idei versenyt megszervezni, mint ezelőtt. Utolsó percig sem lehettünk biztosak benne, hogy megvalósulhat az esemény, illetve a zsűri személyi összetétele is változott a karantén miatt. De ha nagyobb kihívás, akkor nagyobb a sikerélmény is, ha minden jól sikerül. Hálásak vagyunk a zsűri tagjainak és a résztvevőknek is, hogy mindenek ellenére is vállalták a versenyen való részvételt − mondta lapunknak Sántha Zsuzsa, az Agora Alapítvány elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés