Hirdetés


Harmadjára sem ment

Meglepő gyergyói vereség Győrben

Az idei szezonban a Titánok a GYHK mumusai —   Fotó: ersteliga.hu

Képtelen győzni a Gyergyói HK a Titánok ellen az idei jégkorong Erste Liga idényében. A piros-fehérek már a harmadik egymás elleni meccsüket veszítik el. Ezúttal is túlóráztak a felek, miként a korábbi két alkalommal.

A Brassói Corona a MAC HKB Újbuda vendége volt, míg a Gyergyói HK a Titánok győri otthonába látogatott a jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján. Sem a Brassónak, sem a GYHK-nak nem volt sok öröme a meccsben, legalábbis a megszerzett pontok függvényében.
Győrben a Titánok kapuját ezúttal Gyenes védte, és ismét játszott Kovács Alex. A vendégeknél Cooke helyett Ruczuj kezdett, így Bobcek is bekerült a piros-fehérek keretébe. Az első harmad sok kiállítást hozott, a hazaiak kettős fórban is támadhattak, de gól nem született. A második harmadban a Gyergyó ki tudott használni egy fórt, Koskiranta talált be. A Titánok nagyobb fokozatra kapcsoltak, és két gyors góllal fordítottak: előbb egy késleltetett kiállítás során Madácsi, majd Balogh volt eredményes. A harmadik játékrészben a GYHK játszott fölényben, de a nyomást sokáig jól bírta a hazai együttes, sőt, kapuvasat is lőttek a fiatalok. A hajrára élénkült meg igazán a meccs: páros kiállítás, majd gyergyói kapuslehozatal következett, 52 másodperccel a vége előtt pedig Koskiranta egyenlített.
Jöhetett a ráadás, ahogy a két csapat korábbi meccsein. A GYHK viszont Koskiranta nélkül játszott, 10 perces fegyelmit kapott a finn csatár. Volt helyzet mindkét oldalon, végül Császár döntötte el a meccset, a Titánoké lett a pluszpont. A szezon során lejátszott eddigi mindhárom meccsét megnyerte a Titánok a GYHK ellen. A Gyergyó Újpesten javíthat ma, a Titánokra pedig debreceni út vár pénteken.
A nap másik meccsén a MAC HKB Újbuda javítani tudott az egy nappal korábban elszenvedett vereséget követően. A MAC végig vezetett a találkozó során, hogy végül 4–3-as győzelmet arassanak a Brassó ellen.
Az újbudaiakra holnap is rangadó vár, akkor a Csíkszereda érkezik a Tüskecsarnokba. A Brassónak ez volt az első rendes játékidős veresége a szezonban, a 17. meccsen. Csütörtökön az Opten Vasas ellen folytatják túrájukat.

 

Erste Liga, eredmények
Titánok – Gyergyói HK 3–2 (0–0, 2–1, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Madácsi (37.), Balogh (38.), Császár (63.), illetve Koskiranta (27., 60.).
MAC HKB Újbuda – Brassói Corona 4–3 (1–1, 2–2, 1–0)
Gólszerzők: Terbócs (7., 59.), Kreisz (22.), Orban (31.), illetve Tranca (19.), Dame-Malka (31.), Klempa (36.).
A mai műsor: Újpest – Gyergyói HK (19), Opten Vasas HC – Brassói Corona (19.40).
Tegnap este a Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés lapzárta után ért véget.

Hirdetés