Meghosszabbított adakozás: Döntetlen a karitatív meccsen

Karitatív, képzeletbeli mérkőzést vívott egymással a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FK Csíkszereda. A képzeletbeli labdarú­gó-mérkőzésre korlátlan mennyiségben lehetett jegyet kapni, amely bevételét a sepsiszentgyörgyi és a csíkszeredai megyei kórháznak ajánlották fel.

Karitatív, képzeletbeli mérkőzésre hívta az érdeklődőket a csíkszeredai Lokálpatrióták, a sepsiszentgyörgyi Székely Légió foci- és kosárlabda-szurkolói, valamint a Transylvanian Fanatics. Amint fogalmaztak: „rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat kérnek”.
A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FK Csíkszereda képzeletbeli mérkőzést tegnap este rendezték a sepsiszentgyörgyi új stadionban, természetesen telt ház előtt. A szervezők pedig a jegybevételt a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak, valamint a sepsiszentgyörgyi Dr. Fo­golyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak ajánlják fel.
A mérkőzés első 45 perce gól nélküli döntetlennel zárult, majd a második félidőben „megtört a jég” a Sepsi OSK-szurkolók hivatalos oldalának beszámolója szerint.
„Fülöp Lóri révén az 58. percben megszereztük a vezetést, de a szeredaiak nem hagyták annyiban, és a 71. percben a Bajkó Barna révén sikerült kiegyenlíteniük.
A mérkőzésen több gól már nem született, így 1–1-es végeredménnyel zárult a székely futballünnep. Még egyszer meg szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki jegyet vásárolt a mai mérkőzésre. Habár a pályán ellenfelek vagyunk, de a való életben a sorsunk közös. Ezért is fontos, hogy együtt küzdjünk a gondok ellen. Hajrá, Szereda! Hajrá, Szentgyörgy! Hajrá, Székelyföld!”

15 6611,77 lej gyűlt össze első körben
Péntek délután a szurkolói oldalakon közzétették a befolyt összeg értékét és egyben azt is, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a jegyvásárlást kitolták egészen vasárnap estig. 
„Örömmel jelentjük, hogy a tegnap esti mérkőzésen, az eladott jegyek alapján az összegyűjtött összeg: 15 661,77 lej – ez a péntek délig a bankszámlára befolyt összegeket jelenti. Ez nem jelenti az akció végét, a nagy érdeklődésre való tekintettel az adakozást vasárnap (2020.04.12.) meghosszabbítottuk. Reményeink szerint jövő hét folyamán – e héten – szerk. megj. – a véglegesen befolyt pénzösszeget átutaljuk a kórházak számláira. Ezáltal meg szeretnénk köszönni mindenkinek a támogatást: a Sepsi OSK az FK Csíkszereda focicsapat, a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat, a Csíkszeredai Sportklub hokicsapat vezetőinek és tagjainak a hathatós segítségét, mellénk állását az ügy támogatásában és terjesztésében.”
A végleges összeg értékét valószínű ma fogják bejelenteni a húsvéti ünnepek okán, amely értékéről természetesen mi is beszámolunk majd.

Darvas Attila
 

Hirdetés