Hirdetés


Elmaradnak a csíkiak hétvégi mérkőzései is

Még nem tud kiállni a Sportklub

További három meccsét kénytelen halasztani a csíki alakulat —   fotó: ersteliga.hu

Újabb három mérkőzést kénytelen elnapolni a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában, miután a keret megfertőződött az új koronavírussal. A kék-fehéreknél holnap lesz a következő teszt, amikor kiderül, hogy hány játékos „szabadul fel”.


A Csíkszeredai Sportklub csapatában igazoltan pozitív koronavírusos esetek és az annak következtében hozott járványügyi intézkedések nyomán az együttes a most következő hétvégén sem tud még a szükséges 13 + 1 fővel kiállni. Így elmarad a Csíkszeredának a MAC HKB Újbuda ellen szombatra, az Opten Vasas HC ellen jövő hétfőre és az UTE ellen jövő szerdára tervezett mérkőzése, ezeket későbbi időpontokban pótolják. A Csíkszeredai Sportklubnál holnap lesz a következő tesztelés. Tekintettel a Sportklub visszatérésének várható dátumára, a DEAC és a MAC HKB Újbuda erdélyi túrájának mérkőzéseit későbbi időpontokban véglegesítik.
A fenti mérkőzések kiesése miatt a csapatok programjának optimalizálása érdekében változik a versenynaptár több ponton.
Egy nappal korábban, november 29-én, vasárnap rendezik a Gyergyói HK – UTE találkozót, míg a Brassó és az újpestiek mérkőzése szombat helyett november 30-án, hétfőn lesz. Az eredeti időpontban, szombaton rendezik a Gyergyó – Vasas meccset, míg a Brassóval vasárnap találkozik a bu­dapesti csapat.
A MAC HKB egy héttel később utazik az erdélyi túrára, így pedig előrehozták a Dunaújvárosi Acélbikák elleni idegenbeli meccset, ezt november 29-én, vasárnap délután 5-től tartják meg.

Dobogón a Brassó
Jó hangulatban várhatta a Brassói Corona és a Titánok az egymás elleni soros meccsüket. A házigazda brassóiak egy nappal korábban a Dunaújvárost ütötték ki Klempa mesterhármasának is köszönhetően, míg a fiatal Titánok némi meglepetésre a Gyergyói HK vendégeként tudtak nyerni a jégkorong Erste Ligában.
A Brassó kapujában ezúttal Polc védett, míg a Titánoknál Horváth kapott lehetőséget. A hazaiak nagy fölényben játszottak, és már bő 15 perc alatt elhúztak, Klempa, Gliga, majd McFadden talált be. A második harmadban sem sokat változott a játék képe, a Brassó akarata érvényesült, és McFadden tovább növelte a különbséget. A vendégek a 35. percben szépítettek Reiter révén. Az utolsó játékrész elején ismét a kanadai bekk volt eredményes. A folytatásban már csak kiállítások voltak, és bár a Titánok nem adták fel, közelebb már nem tudtak zárkózni.
Az erdélyi együttes sorozatban hatodik találkozóján szerzett pontot, és feljött a harmadik helyre.
Erste Liga: Brassói Corona – Titánok 5–1 (3–0, 1–1, 1–0) Klempa (4.), Gliga (9.), McFadden (16., 29., 44.), illetve Reiter (44.).

 

A változások

Brassói Corona – Opten Vasas HC 2020. november 29. (vasárnap) TBD (eredeti időpont: 2020. december 2.)
Gyergyói Hoki Klub – UTE 2020. november 29. (vasárnap) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 30.)
Dunaújváros Acélbikák – MAC HKB Újbuda 2020. november 29. (vasárnap) 17.00 (eredeti időpont: 2020. december 11.)
Brassói Corona – UTE 2020. november 30. (hétfő) 18.30 (eredeti időpont: 2020. november 28.)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés