Hirdetés


Legfontosabb a hozzáállás

Vége a 2020-as évnek. Van, akinek öröm minden pillanatára visszaemlékezni és van, aki alig várta elteljen. Bizonyára a vírus okozta helyzetből adodóan többen tartoznak az utóbbi csoportba. Sokan egészségükért küzdöttek, sokan hónapokon át nem láthatták szeretteiket, sokan pedig legrosszabb esetben elvesztették őket. 
De nem szabad mindenben a legrosszabbat látni. Tudom, egyszerű ezt írni. De nekem is történt már számos olyan dolog az életemben, amelyet nem volt könnyű átvészelni. Azt viszont biztosan állíthatom, hogy egy idő után a derűlátás nagyon sokat segített a lelki állapotomon. 
A napokban olvastam az interneten, hogy a 2020-as évben milyen pozitív történések voltak, amelyeken az emberek figyelme átsiklott. Például Skócia elsőként a világon ingyenessé teszi a nők számára a menstruációs termékeket. Vagy aminek személy szerint a legjobban örülök, hogy soha nem látott mértékben, 17 százalékkal csökkent a szén-dioxid kibocsátás áprilisban, a járvány első hulláma alatt. Ami szintén jó hír, hogy Kongóban kiengedték a kórházből az utolsó ebolás beteget, valamint Afrikában sikerült megfékezni a gyermekbénulást, és Afrikát poliovírus mentesnek nyílvánítják. Véleményem szerint ezek olyan dolgok, amelyek fölött nem hunyhatunk szemet és igenis hálásnak kell lennünk érte. 
Új év-új kezdet, mondani szokták. Sokan az új évtől a jobbat, a másabbat várjuk és majd év végén rájövünk, hogy hiába a várakozás, mert semmi jobb nem jött. Azon viszont nem gondolkozunk el, hogy miért is nem. Ahhoz, hogy valami jobb legyen, nekünk is változnunk és változtatnunk kell. Biztosan állíthatom, hogyha nemcsak magunkat helyezzük előtérbe, nemcsak a saját javunk érdekel, hanem másokra/másra is gondolunk, akkor már a világ és vele együtt saját magunk is javulunk egy kicsit. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés