Városrendezés

Közvitát tartottak a csíkszeredai Nagyrétről

fotó: László F. Csaba

Több mint nyolcvanan vettek részt tegnap Csíkszeredában a Nagyrét helyi rendezései tervéről (PUZ) megtartott közvitán. A nagy érdeklődés miatt a megyeszékhely önkormányzata arra kényszerült, hogy a városháza helyett a Mikó-várban, szabad ég alatt szervezzék meg az eseményt.

Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere a rendezvény kezdetén elnézést kért a jelenlévőktől a helyszínváltoztatásért, ugyanakkor hozzáfűzte: a városháza nagytermében nem fértek volna el ilyen sokan. Albert Sándor, a megyeszékhely főépítésze elmondta: Csíkszereda általános városrendezési terve (PUG) előírja, hogy a Nagyrét szabadidős és sporttevékenységekre fenntartott övezet. Éppen ezért jelenleg semmit nem lehet építeni ebben a városrészben. Különben is csak 5-10 százalékát lehet beépíteni. Kifejtette: a közvita azt a célt szolgálja, hogy a beruházók, telektulajdonosok és a város érdekeit, azaz a köz- és magánérdeket összeegyeztessék. Magáról a vita tárgyát képező helyi rendezési tervről elmondta: az egyelőre egy kezdeti vázlat. Szőke Domokos ugyanakkor arra kérte a közvita résztvevőit, hogy észrevételeiket, meglátásaikat írásban is juttassák el a polgármesteri hivatalhoz.

Kezdődik az uniós élelmiszersegély kiosztása

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága tájékoztatja a szociális támogatásban, valamint a családi pótlékban részesülőket, hogy július 20-án elkezdődik az Európai Unió által biztosított élelmiszer-segélycsomagok átadása. A csomag tartalma változott az utóbbi években megszokotthoz képest.
A szociális segélyben, illetve a családi pótlékban részesülők esetében is az a személy veheti át a csomagot a maga és a családtagjai számára, aki kérvényezés után jogosulttá vált erre (titular). Átvételkor feltétel az érvényes személyi igazolvány felmutatása.
A segély átvehető a Multiidea Kft. Hargita út 60/bis szám alatti raktárában hétfői, keddi és szerdai napokon 11–14 óra között.
Bővebb információért a Szociális Igazgatósághoz fordulhatnak e-mailben (social@szereda.ro) vagy a 0266–315120/115-ös telefonszámon.

Hirdetés

Hirdetés