Hirdetés


Közösségi összefogás: Segítség a mentősöknek

A borszéki mentőállomáson is megkapták az adománymosógépet —   Fotó: facebook

Mosó- és szárítógépekkel gazdagodtak a Hargita megyei mentőállomások. Az Erdély Mentőcsoport a hónap elején kérte a támogatást a mentősök részére, az önkormányzatok, közbirtokosságok és cégek segítségével mostanra sikerült beszerezni a berendezéseket. A továbbiakban is számítanak az adakozók támogatására, ezúttal védőruházattal segítenék a mentősöket.

Hargita megyében jellemző, hogy a mentősök otthon mossák ki szolgálati ruháikat, mivel a munkapontokról hiányzik az ehhez szükséges alapvető eszköz – erről tájékoztatta a hónap elején lapunkat az Erdély Mentőcsoport Csíkszéki Fiókja.
Akkor azzal a kéréssel fordultak a közösség felé, hogy anyagi hozzájárulásukkal segítsenek a megye 16 mentőállomására mosógépeket beszerezni. Meglátásuk szerint a járványra való tekintettel, nemcsak a mentősök számára veszélyes az, ha otthon mossák ki ruháikat, hanem a mentésre szorulók és családtagjaik egészségére is.
Gál Gellért István, az Erdély Mentőcsoport Csíkszéki Fiókjának vezetője arról számolt be lapunknak, hogy mostanra a polgármesteri hivatalok, közbirtokosságok és cégek támogatásával a megye minden mentőállomá­sára sikerült mosó- és szárítógépet vásárolni.
– Nagy segítség, hogy a mentősök már nem kell hazavigyék a munkaruhát, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt, és nemcsak mosógépeket sikerült beszerezni, hanem monitorizálóeszközöket és fertőtlenítőgépeket is, amelyek a mentőautók levegőjét fertőtlenítik akár öt-tíz percen belül – jegyezte meg Gál Gellért István.
Hozzátette, hálásan köszönik mindenki segítségét és támogatását, ugyanakkor folytatják az adománygyűjtést.
– A továbbiakban fertőtlenítőszerekre összpontosítunk és a védőruházatra: maszkokra, tehát, amire nagyon nagy szükség van – hangsúlyozta az Erdély Mentőcsoport Csíkszéki Fiókjának vezetője.
A felajánlásokat a következő bankszámlászmra várják: RO51 BTRL RONC RT02 4601 4601. Az eddig beszerzett mosó- és szárítógépek, illetve a védőfelszerelések összértéke mintegy 38 ezer lej.

Biró István
 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés