Veszélyben lehet a szezonrajt

Koronavírusos két focis

Tegnap délutánra edzőmérkőzést ütemezett be az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, ám a Sepsiszentgyörgyi OSK elleni találkozó elmaradt. Noha többen az esős időjárásra gyanakodtak, az igazi ok a koronavírus volt. A csíkiak két játékosának ugyanis pozitív lett a koronavírustesztje. Veszélyben lehet a csíkiak bajnoki rajtja is.

Aszezonrajt előtt egy utolsó edzőmérkőzést iktatott be tegnap délutánra az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, ám a Sepsiszentgyörgyi OSK elleni felkészülési mérkőzés elmaradt. A stadionon kívül, a bevásárlóközpont szomszédságában a zuhogó esőben álló szurkolók többsége arra gyanakodott, hogy a rossz időjárás miatt maradt el a mérkőzés, ám ennek nem az eső, hanem a koronavírus volt az oka. A csíkiak keretében ugyanis két játékos koronavírusos lett.
– A csapatot folyamatosan tesztelték koronavírusra, eddig minden esetben negatívok voltak az eredmények. A szezonrajt előtt is újabb tesztelés várt és vár a csapatra, a kedd délelőtt levett minták alapján délután tudtuk meg, hogy két játékosunk koronavírus-tesztje pozitív lett. Fontos tudni, hogy mindketten tünetmentesek – nyilatkozta lapunknak Szép Zoltán, az FK Csíkszereda sajtóreferense. Hozzátette, a csapat focisai és a stábtagok karanténba vonultak, majd csütörtökön egy újabb teszt vár rájuk. – A bajnoki rajt előtt negyvennyolc órával amúgy is tesztelni kell a csapat tagjait, reméljük, hogy mindannyian egészségesek lesznek, így elutazhat a gárda Lénárdfalvára, ahol szombaton 11 órától a helyi csapat ellen indul számunkra a 2. Liga új idénye – mondta Szép Zoltán. Hozzátette, legalább tizenhárom focisnak kell negatív legyen a holnapi koronavírustesztje ahhoz, hogy szombaton pályára tudjanak lépni Lénárdfalván.
A két pozitív koronavírus-teszttel szinte azonos időben egy új igazolást is bejelentett az FK Csíkszereda: Felvidékről kölcsönbe érkezik egy csatár a másodosztályú gárdához. A 24 éves Mészáros András az SKF Szered csapatától az őszi idényre igazol Csíkszeredába, a csatár 35 mérkőzésen lépett pályára a szlovák első osztályban, de játszott a Dunaszerdahelyi AC-ban, valamint a másodosztályú Komárom csapatában is.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés