Hirdetés


Koronavírus-tesztelés a csíkszeredai kórházban

Illusztráció

Elkezdődik a lakossági kérésére történő koronavírus-tesztelés a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A PCR-teszteket előjegyzés alapján végzik, minden hétköznap – tájékoztatott közleményében az egészségügyi intézmény.

A megnövekedett igényekre válaszolva csütörtöktől, július 16-tól a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban is végeznek  kérésre PCR-tesztet a koronavírus-fertőzés kimutatására.

A vizsgálatot telefonos előjegyzés alapján, naponta 10,30 és 11,30 órák között végzik. Bejelentkezni hétköznap, 8-15 óra között lehetséges a 0372 661 291-es és a 0742 214951-es telefonszámokon. A vizsgálat díja 300 lej, az összeget a kórház főépületének előcsarnokában lévő kasszánál lehet kifizetni, szintén naponta 10,30 és 11,30 között. A nyugtával és az igénylő személyi igazolványával ezt követően szintén az előcsarnokban található információs irodához kell menni, ahol egy, a mintavételhez szükséges nyomtatványt kell kitölteni. Innen irányítják az igénylőket a mintavétel helyszínére.

Az eredmény aznap estére elkészül, és e-mailben is igényelhető. Személyesen naponta 8-15 óra között az információs irodában lehet átvenni.

Kérjük, hogy aki két tesztet szeretne, az mindkét vizsgálatra egyszerre kérjen előjegyzést. Az eredményt román nyelven állítják ki. 

A kórház udvarán és épületében kötelező a maszk viselete – olvasható a kórház közleményében.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés