Hiánypótló rendezvény

Könyves Napok

Haáz Rezső Múzeum

Az idei év egyáltalán nem kedvezett a könyvszakmai ese­ményeknek, február óta könyv­vásárt, egyszerű könyvbemutatókat, író-olvasó találkozókat sem lehetett tartani Szé­kely­udvarhelyen. Hiánypótlás céljával az Élő Székelyföld Egyesület – együttműködve a Haáz Rezső Múzeummal – a jövő héten, szeptember 15–17. között Könyves Napokat tervez a Haberstumpf-villa kertjében. Az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy ez a helyszín a mai közegészségügyi előírások betartása mellett kiválóan használható szabadtéri kulturális programok lebonyolítására.

Székelyudvarhelyen teljesen kimaradtak az ilyen jellegű programok; a Cseke Péter íróval tartott könyvtári találkozó óta nem volt hasonló esemény, viszont közismert, hogy a pandémia idején is működtek, működnek a kiadók. A szervezők lapunkkal közölték: úgy gondolják, hogy az olvasókkal való kapcsolattartás, a kulturális gyakorlat és a hagyományok fenntartása érdekében szükség van egy olyan rendezvénysorozatra, amelyen bemutatkozhatnak a szerzők és a kiadók.
Mint részletezték: ebben az időszakban napi rendszerességgel tartható két-három könyvbemutató, illetve elhozhatók és árusíthatók a székelyföldi kiadók idei minőségi termékei. Jelentkezni csütörtökön, szeptember 10-én, 16 óráig lehet az aszekelyhaz@gmail.com villámpostacímen, illetve a (+4)0743–815149-es telefonszámon. A szervezők az előadóknak és a regisztrált közönségnek a rendezvény ideje alatt biztosítják a kellő távolságtartás mellett a hangosítást, illetve sátrakat helyeznek ki, hogy az időjárás ne befolyásolja a programokat. Az elképzelések szerint naponta 17 és 21 óra között során zajlanak majd az író-, olvasó- és kiadóbátorító események.

Hirdetés

Hirdetés