Erste Liga

Kiütötték a Dunaújvárost

Rangadóra készült a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, és végül behúzták a három pontot. A Gyergyói HK talpra állt a MAC HKB ellen elszenvedett vereségből, de nem annyira, hogy le is tudják győzni az Újpestet.

Eredetileg három mérkőzést rendeztek volna a mai nap folyamán a jégkorong Erste Ligában, de a Fehérvári Titánok csapatában újra felütötte a fejét a koronavírus, így a Brassói Corona elleni meccset elnapolták. Ugyanígy tettek a hétfő esti Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub összecsapással is. Ebben az esetben a mérkőzés helyszínén, Győrben derült ki, hogy a fehérváriak több játékosának pozitív lett a korona­vírustesztje. A Brassó a történtek után haza is utazott.
Nem így a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK.
Előbbiek Dunaújvárosban ven­dégeskedtek. Kemény csatára lehetett számítani, hiszen egy nappal korábban az Acélbikák épp a listavezető Brassói Corona veretlenségét vette el. A várt nagy küzdelem viszont elmaradt. A csíki csapat valóságos villámrajtot vett, és 8.12 percnél már 4–0-ra vezettek. Örömhokit játszottak a kék-fehérek, míg a hazaiakon az időkérés sem segített. A nagy különbség miatt lassan-lassan kiegyenlítődött a küzdelem a felek között, sőt a második felvonást 2–1 arányban sikerült is behúzniuk a vendéglátóknak. A záró­felvonás viszont újfent kék-fehér uralmat és könyörtelenséget hozott. 10–4 lett a vége.
A Gyergyói HK Újpesten igyekezett javítani a MAC HKB Budapest ellen elszenvedett csúnya vereségen. Ám az első harmadban ugyanolyan kilátástalan hokival rukkoltak elő, mint a Tüskecsarnokban. A lilák pedig megérdemelten húztak el 2–0 arányban. A hazaiak a második játékrészben is többször lőttek kapura, de a Gyergyó egyenlíteni tudott Jones és Bobcek révén.
Sőt a 45. percben Szabó Krisztián pimasz, de szép gólja után már a vendégek vezettek. Az UTE nagyot nyomott a hajrában, hat a négyben is támadhatott, és három másodperccel a vége előtt Stadel egyenlített is. A ráadásban emberelőnybe került az erdélyi együttes, de ezzel nem tudott élni, Márkus védett mindent. A rávezetésekből az Újpest jött ki jobban, a győztes büntető Bodó nevéhez fűződött.

Román bajnokik terítéken
Azok után, hogy a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is letudta első magyarországi túráját, hazaérkezve máris román bajnokikon kell jégre lépjenek. Összesen hat meccset rendeznek a hétvégén.
A műsor: péntek: Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 (18.30), Gyergyói HK – Bukaresti Steaua (18.30); szombat: Ga­laci VSK – Sportul Studențesc (18.30), Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 (18.30), Gyergyói HK – Bukaresti Steaua (18.30); vasárnap: Galaci VSK – Sportul Studențesc (11).

Erste Liga, eredmények
Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 4–10 (0–4, 2–1, 2–5)
Gólszerzők: Dansereau (23.), Kovács (36., 56.), Pihlqvist (56.), illetve Becze (3., 45., 51., 51.), Yellow Horn (4., 9.), Tousignant (4., 41.), Fodor (28.), Kuljas (58.).
Újpest – Gyergyói HK 4–3 (2–0, 0–2, 1–1, 0–0, 1–0) – sz. u.
Gólszerzők: Ljuducsin (9.), Bodo (17., 65. – GWS), Stadel (60.), illetve Jones (33.), Bobcek (35.), Szabó (45.).
Fehérvári Titánok – Brassói Corona – halasztva.

Hirdetés

Hirdetés