Hirdetés


A jó játék nem volt elég a sikerhez

Kikapott az FK Csíkszereda

Az egygólos vereség ellenére jól játszottak a csíkiak —   Fotó: Pál Zoltán

Hatodik felkészülési találkozóját játszotta tegnap este az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, amely a Concordia Chiajna csapatát fogadta. A 2. Liga rajtjára készülő csíkiak a felkészülési időszak során elszenvedték első vereségüket, ám a csapat játéka biztató volt.

A hamarosan rajtoló új idényre készülő FK Csíkszereda vesztesen hagyta el a pályát tegnap este, miután hazai környezetben a Concordia Chiajna egy góllal jobbnak bizonyult Valentin Suciu tanítványaival szemben. A csíkiak a felkészülési időszakban 6 mérkőzést játszottak, és a tegnap esti volt az első vereségük, ám az FK játéka ennek ellenére biztató volt.
Az első félidőben aktívabb volt a csíki csapat, több támadást is jól felépítettek a játékosok és a védelem is rendre helytállt a Concordia ellentámadásai során. Az első helyzetig egy negyedórát kellett várni, igaz, egy perc alatt mind a két kapu előtt adódott remek lehetőség, ám nem sikerült a gólszerzés egyik csapatnak sem. A meccs felénél is hibáztak a csíki csatárok egy nagyot, az első játékrész hajrájában pedig mindkét oldalról két helyzet maradt kihasználatlanul. A szünet után aktívabbak voltak a vendégek, miután Valentin Suciu a 60. percben kilenc mezőnyjátékosát és a csapat kapusát cserélte le, hat perccel később pedig a csíki védelem hozta össze a Concordia találatát, amelyet Marius Dumitru szerzett. A gól után ismét megélénkült az FK játéka, ám a csíkiak csak helyzetekig jutottak, vendégsikerrel zárult a mérkőzés.
– Úgy vélem, jó edzéslehetőség volt számunkra ez a találkozó egy olyan ellenféllel szemben, amely jövőben vissza akar jutni az 1. Ligába. A védelmünk egy botlást leszámítva remekül helytállt, viszont csatárposzton még mindig hiányosságaink vannak. Égetően szükségünk van egy-két jó, gólerős csatárra, vannak tárgyalásaink játékosokkal, remélem, hamarosan ezen a poszton is tudunk erősíteni – nyilatkozta a találkozót követően Valentin Suciu. Az FK edzője hozzátette, a vereség ellenére elégedett volt a csapat játékával, amely mérkőzésről mérkőzésre előrelépést mutat. 
Valentin Suciu a meccset a Gyenge – Palmeș, Inzidis, Apro, Bor, Eder, Bara, Becze, János, Suciu, Marrone felállítással kezdte, a második játékészben pályára lépett még Bartók, Takács, Csürös, Gergely, Sütő, Szondi, Antal, Botorok, Becze, Csonka. Pintér, Schieb és Kálmán sérüléssel küzd, ám az FK edzője reméli, mihamarabb ők is bevethetők lesznek.
A csíkiak holnap Medgyesen az 1. ligás Gaz Metan ellen lépnek pályára, pénteken pedig 11 órakor hazai pályán fogadják a VSK Focșani csapatát. Valentin Suciu ugyanakkor közölte, a jövő hétre is terveznek legalább egy felkészülési mérkőzést.

Hirdetés