Elbírálás fázisban a Szülőföldön magyarul pályázat

Kifizetés jövőben

Sok igénylést küldtek be a pályázati irodához —   fotó: László F. Csaba

Valószínűsíthetően jövő évben folyósítják majd a múlt tanévre vonatkozó Szülőföldön magyarul pályázat keretében elnyert oktatási-nevelési támogatást. A pályázási időszak október 31-én zárult, jelenleg az igénylések elbírálása folyik.


A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a magyar Miniszterelnökség Nem­zetpolitikai Államtitkársága megbízásából hirdette meg a felhívást a nevelési, oktatási és taneszközvásárlási pályázatára. A cél a hazai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása. A járványhelyzet e téren is okozott némi kellemetlenséget, ezt a pályázati iroda munkatársai igyekeznek orvosolni. 
– Októberben közel 77 302 benyújtott pályázati csomagot küldtünk tovább elbírálásra, az ezekről hozott döntések még nem érkeztek meg – közölte lapunkkal Ady-Kovács-Ferenczy Noémi programkoordinátor.
Mint mondta, remélhetőleg december közepéig a még feldolgozatlan dokumentumokat is továbbíthatják, ezután következik a hiányos pályázatok javítása, erről azonban értesíteniük kell a pályázókat.
– Ennek lebonyolításához is legalább három hétre lesz szükségünk, ezért minden bizonnyal csak a jövő évben lesz esedékes a kifizetés – mondta a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség (RMPSZ) programkoordinátora.
Hozzátette: a koronavírus-járvány okozta körülmények minden téren megnehezítették a munkát. 
A támogatásra azok a diákok jogosultak, akik a 2019–2020-as tanév kezdetétől Romániában működő, akkreditált magyar nyelvű oktatásban vesznek részt, valamint általános és középiskolás gyerekek, akik működési engedéllyel rendelkező oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmány folytatnak. A juttatás formája vissza nem térítendő támogatás. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés