Hirdetés


Erste Liga

Kezdődik az új szezon

A bizonytalanság közepette is bizalommal néznek a jövőbe Csíkszeredában

A tervek szerint szeptember 12-én kezdődik a jégkorong Erste Liga 2020–2021-es idénye. A Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub idegenben, pontosabban Magyarországon kezdi meg a szereplést.

Rendkívüli ülést tartott a jégkorong Erste Liga, amelyen a jelen lévő csapatok képviselői megállapodtak arról, hogy szeptember 12-én elindul az új szezon. A sorsolás a tervek szerint a hét elején kerül publikálásra.
Jelenleg három klub – Fe­renc­város-Telekom, Dunaújvárosi Acélbikák, Újpest – pályára lépését akadályozza meg a koronavírus-fertőzés. A bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, amelyeknél a vírus azt lehetővé teszi, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi mérkőzésekkel indítják az idényt.
A cél az, hogy a szezont a normálishoz legközelebbi módon lehessen megtartani, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, ám a körülmények napról napra változnak. Fontos, hogy vegye mindenki komolyan a szabályokat. A játékosok és a stábtagok felelőssége a legnagyobb, hiszen nélkülük nincs bajnokság, így nekik kell legjobban vigyázniuk egészségükre és környezetükre.
A magyar szövetség központi szinten megfogalmazott biztonsági előírásokat, a magyar és nemzetközi előírásokhoz igazítva, ám ezek betartása már a klubok felelőssége. Az egészségügyi szabályok és ajánlások ide kattintva olvashatók.

Újabb fertőzöttek
A múlt héten derült fény arra, hogy a Ferencváros-Telekom jégkorongcsapatánál is felütötte fejét a koronavírus. A hírek az első napokban két fertőzött játékosról szóltak, amely szám viszont az újratesztelést követően tovább nőtt. Igaz, a Fradi közleménye ez irányban nem pontosított.
„Szeptember 2-án az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának két tagja pozitív Covid-19-tesztet produkált, amit követően az érintett csapattagok azonnal házi karanténba és megfigyelés alá kerültek. A csapat többi tagján az előírásoknak megfelelően újabb teszteket végeztek el, amit követően további csapattagoknál is pozitív eredményt mutatott ki a Covid-19-teszt. Ahogyan az előző esetnél, úgy ezúttal is az érintett csapattagok azonnal házi karanténba és megfigyelés alá kerültek. Az összes érintett csapattag jól van. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, amelynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve jár el. Azok a csapattagok, akiknek semmilyen tünetük nem volt, és két negatív tesztet produkálnak, a héten fokozatosan edzésbe állnak” – áll a közleményben.

Bérletet árusít a Sportklub is
Bár teljes a bizonytalanság a jégkorongidényt illetően, legalábbis ami azon kérdéskört feszegeti, hogy lehetnek-e majd nézők a lelátókon vagy nem, a Csíkszeredai Sportklub bízva szurkolói kitartásában bérletárusítást tervez.
„Az elmúlt fél évben a kommunikációnk a „meglátjuk”, „még nem tudjuk”, „talán”, „reméljük”, „ki tudja”, „lehet” és hasonló kifejezések köré épült.
Ma sem tudunk sokkal többet és pontosabbat, de reménykedünk, hogy jobb idők jönnek. Mindennap változhat valami, mind pozitív, mind negatív irányba. Hál’ istennek eddig a vírus – mely egyes vetélytársainkat már elért – elkerülte csapatunkat, reméljük, így is marad mindez. Gőzerővel készülünk az előttünk álló feladatokra, keretünk erős, alkalmas a szokásos céljaink elérésére, vagyis mint mindig, mindent meg akarunk nyerni!
A bizonytalanság közepén is azt a döntést hoztuk, hogy nekünk, a Sportklubnak csakis előre szabad tekinteni és a saját utunkat járni, ehhez kerestük meg azokat a játékosokat, akik a következő szezont, szezonokat velünk fogják tölteni, újabb fiatalokat építünk be, erős légiósokat szerződtettünk, hogy legyen reális esélyünk céljaink eléréséhez.
Ez a közös vállalás. Ez a SPORTKLUB!
A „minden” máris változott, nem lesz Kontinentális Kupa, ugyanakkor a dolgok mai állása szerint rövidesen elindul az ERSTE Liga, egyelőre csak magyarországi helyszíneken. A román bajnoki kiírás és egyáltalán a romániai, teremben, jégpályán rendezendő, rendezhető sporttevékenységek szabályozása olyan, amilyen, nem világos még, hogy mit szabad és mit nem, de bízunk benne, hogy rövidesen erre is lesz megoldás. Vagy így, vagy úgy.
Kedves szurkolók, támogatók!
A dolgok mai állása szerint a jegyárusítás, az általunk megszokott telt házas meccsek egyelőre nem valószínűek, sajnos. A megoldás erre nincs a kezünkben. Hiányozni fog mindannyiunknak ez. Nagyon.
Mit tehetünk akkor?
Jövő héttől elkezdjük árusítani a bérleteket, változatlan áron, a tavalyi szinten.
Hogy mit tudunk nyújtani érte cserébe?
Ha minden jól megy, helyszíni szurkolási lehetőséget, a szabályozók szerint – amit persze még nem ismerünk.
Ha nem megy minden jól, az internetes közvetítést a mérkőzéseinkről.
Ma ennyit.
Egyelőre nincs más út.
Mindannyian tudjuk, hogy a Sportklub bérletesei, a jegyet vásárló szurkolói, mind fizikai, mind pénzügyi vonatkozásban a LEGNAGYOBB támogatóink. A Sportklub nagycsalád részesei. Ez a kiesés mind fizikai, mind anyagi vonatkozásban egy újabb nagy csapás, DE „ejsze” kibírjuk ezt a szezont IS, közösen.
Tisztában vagyunk azzal is, hogy a megváltozott helyzet sokak számára komoly egyéni, családi nehézségeket okozott. Ebből kell, ebből kéne kimásznunk valahogy.
A felhívás, kérés részünkről az, hogy a bizonytalanságban is találjuk meg közösen a biztos pontot. A Sportklubnak szüksége van a szurkolóira, a szurkolók anyagi támogatására, talán még soha nem látott mértékben.
Aki támogatni szeretne és megteheti, KÉRJÜK, VEGYEN BÉRLETET, aki kicsit jobban áll, KÉRJÜK, VEGYEN KÉT BÉRLETET, aki még jobban, vegyen még többet, szükségünk van rá.
Aztán? Aztán meglátjuk!” – áll a Sportklub közleményében.

Hirdetés