Tanszervásárlási támogatás

Kezdődik a kérelmek átvétele

A szociális alapú tanszervásárlási támogatásért folyamodó csíkszeredaiak szeptember 11-ig nyújthatják be kérelmüket az elektronikus (kártya alapú) juttatás igénylésére. Az óvodások és általános iskolások egyszeri 500 lejes támogatásban részesülhetnek fejenként.

Közleményben tájékoztatott Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, hogy szeptember 1-től 11-ig fogadják az igényléseket tanszervásárlási támogatásért folyamodó városlakóktól. A juttatás a nehéz anyagi körülmények között élő óvodások, iskolások tanévkezdését kívánja segíteni, a támogatást pedig elektronikusan (kártyán) kapják az igénylők, így az 500 lejes összeg csakis tanszervásárlásra és iskolai öltözetre költhető, kijelölt üzletekben.
A közlemény szerint a 0–8. osztályosok közül azok jogosultak a támogatásra, akiknél a havi bevétel családtagokra visszaosztott értéke nem haladja meg az 1115 lejt. Óvodások esetében azok kaphatnak támogatást, akiknél a visszaosztás utáni érték legfeljebb 284 lej/fő.
Az óvodások, iskolások csíkszeredai lakcímmel kell rendelkezzenek, iskolai/óvodai igazolással kell alátámasztaniuk, hogy járnak a tanintézmények valamelyikébe, és az igénylőknek az idei júliusi bevételekről tanúskodó igazolásokat is mellékelniük kell.
Az iratokat szeptember 11-én 24.00 óráig küldhetik a szocialis@szereda.ro e-mail-címre, ha ez nem lehetséges, akkor személyesen is leadhatók keddi és csütörtöki napokon 9.00–11.00 óra között a Közüzemek Rt. korábbi székhelyén (Akác utca 1. szám).
A szükséges iratok listáját megtalálják Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának honlapján (www.szereda.ro) a Közérdekű információk / Szociális Igazgatóság almenüjében. Bővebb információkat igényelhetnek az érdekeltek a 0266–31512-es telefonszámon, 191-es, 115-ös, 141-es vagy 116-os mellék – közli Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés