Hirdetés


Rossz versenykörülmények között is sikerült

Két csíki érem az aquathlon ob-n

Edzők és tanítványaik. Dobogón zártak a tengerparti viadalon

Nem a legideálisabb körülmények között tartották meg vasárnap Konstancán az aquathlon országos bajnokságot, amelyen mindkét csíkszeredai résztvevő dobogós helyen zárt. A hideg tengervíz, a hűvös idő és a szél is nehezítette a versenyzést.


A nyárról az ősz végére halasztott aquathlon országos bajnokságon a résztvevők nemcsak ellenfeleik, hanem a rossz időjárási körülményekkel is meg kellett küzdjenek. Ennek fényében a VSK Csíkszereda sportolói által elért dobogós helyek nagyon jónak számítanak. Az aquathlon ob-nek Konstanca adott otthont, a viadalt 400 méteres úszással kezdték a sportolók, majd a város rakpartján kialakított pályán 205 kilométert szaladtak.
– A nap ugyan sütött, a levegő hőmérséklete 18 Celsius-fok körüli lehetett, ám a Fekete-tenger vize nagyon hideg volt, ráadásul a szél is fújt, így a versenykörülményeket nem nevezném ideálisnak – nyilatkozta lapunknak Erőss Hanna. A VSK Csíkszereda sportolója a kadét korosztályban (14–16 évesek) állt rajthoz és végig az élmezőnyben küzdött, a versenyt harmadikként zárta, mindössze nyolc másodperces hátránnyal a második helyezettel szemben.
Balog Henrietta az ifjúságiak (17–19 évesek) között szállt harcba az éremért, és végig magabiztosan versenyzett, ám az előtte végző két sportolóval nem igazán tudta felvenni a harcot, a negyedik helyezettet viszont közel két perccel előzte meg. Mi több, Balog Henrietta a bajnokságon részt vevő 99 sportoló között az összesített eredmények alapján a középmezőnyben zárt.
A viadalra Trandafir Norbert úszásban, míg Csiszér Zsombor Ádám szaladásban készítette fel a VSK Csíkszereda két sportolóját.

Hirdetés