Hirdetés


Jól sikerült a csíkiaknak az idei autós hegyibajnokság

Kategóriasikerekkel zárták az idényt

Egy bajnoki címmel, két második és egy harmadik hellyel zárta az idényt Szabó Botond —   fotók: Borbély Boráda Zoltán

Az or­szá­go­s au­tós he­gyi­baj­nok­ság mindkét osztályában van Hargita megyei bajnok. Szabó Botond a „nagyok” között a junior kategóriában végzett az élen, míg a másodosztályú pont­vadászatot összetettben Fazakas Erik Zsolt nyerte meg.


Atervezetthez képest közel két hónapos csúszással kezdődött el a hazai autós hegyibajnokság mindkét osztályában a versengés, természetesen ennek is a koronavírus-járvány volt az oka. Két csíki pilóta is bajnoki címekért indult, Szabó Botond a teljes szezont a „nagyok” között” teljesítette, míg Fazakas Erik Zsolt mindkét osztályban indult futamokon, de igazából a másodosztályú pontvadászatra összpontosított. Mindkét csíki versenyzőnek sikerült a célkitűzés: kategóriabajnoki címek mellett dobogós helyek is összejöttek.

Ifjúsági bajnok
A csíkszeredai Szabó Botond egy Honda Civic EP3 versenygéppel állt rajthoz az országos bajnokságban, az A és A2 géposztály mellett az ifjúságiak kategóriájában is bajnoki címre hajtott. Noha az A kategóriában erre nem sok esélye volt, A2-ben és az ifjúságiak között a favoritok között tartották számon az első futamokat követően.
A pontvadászat első futamait június 20-án és 21-én Cheile Grădiștei-en tartották, Szabó az A géposztályban a negyedik, az A2 kategóriában a második helyen zárt, és megnyerte a juniorok viadalát. Július 4-én és 5-én tartották a Resicabánya-kupát, ahol az A géposztályban a hatodik, A2-ben az ötödik helyen zárt a csíki pilóta, a juniorok között pedig a második lett. Július utolsó és augusztus első napján Barcarozsnyón tartottak versenyt, ami Szabó Botond számára nem sikerült túl jól, ugyanis az első futamon technikai hiba miatt kiesett. Mivel a második futamot sikerült teljesítenie, így az A géposztályban 5,75, míg az A2-ben 11,3, a juniorok között 4,63 ponttal gyarapította egységei számát. Augusztus utolsó napjaiban – 29-én és 30-án – Nagybánya mellett a Gutin-kupára került sor, az A géposztályban a harmadik, A2-ben a második, míg a junior kategóriában egy újabb első hely jött össze Szabó Botondnak. 
Szeptember 19-én és 20-án Rânca közelében tartották a Transalpina Challenge-t, amelyen az A géposztályban a negyedik, A2-ben a harmadik lett Szabó, a junior kategóriát pedig újra megnyerte. A bajnokság utolsó versenyét az elmúlt hétvégén Brassópojánán tartották, ahol az A géposztályban ugyan a hetedik helyen zárt Szabó, ám előtte több egyversenyes pilóta végzett, így a negyedik helyezettnek járó pontokat kapta meg. Majdnem ugyanez volt a helyzet az A2 kategóriában is, ahol ugyan harmadik lett Szabó, ám a második helyezett pontjait kapta meg, a győztes trófeáját a szintén csíkszeredai Adrian Teslovan vitte el. A juniorok között azonban legyőzhetetlennek bizonyult ezen a versenyen is Szabó Botond.
Az idei autós hegyibajnokságban Szabó Botond az A géposztályban 69 ponttal a harmadik helyen zárt, a címet Ciprian Ciobotaru szerezte meg 141 ponttal a 87 pontos Marc Banca előtt. Az A2 kategóriában Banca és Szabó párharcából a kolozsvári pilóta jött ki jobban, aki 111,5 ponttal végzett az élen, míg Szabó 91 egységgel a második helyen zárt. Érdekesség, hogy a kategóriában egy-egy futamon induló Teslovan 30 ponttal az ötödik, míg Fazakas Erik Zsolt 25 ponttal a hatodik helyen zárta a pontvadászatot. A juniorok között egyértelműen Szabó Botond bizonyult a legjobbnak és 86,5 ponttal hódította el a bajnoki trófeát, ugyanakkor a bajnokság során a Rally Dream Team csapat tagjaként is szorgosan gyűjtötte a pontokat, így a gárdával a második helyen zárta a pontvadászatot.
– Érdekes, de ugyanakkor nehéz volt a szezon főleg abból a szempontból, hogy mindig két héttel a verseny előtt tudtuk meg a futamok időpontjait, így nem volt könnyű készülni. Örülök a négy bajnoki dobogós helynek, idén egy bajnoki cím, két második és egy harmadik hely jutott nekem, noha A2-ben is szerettem volna az élen végezni. Ellenfelem viszont, a főleg ralis navigátorként ismert Marc Banca nagyobb tapasztalatának köszönhetően a végelszámolásban jobbnak bizonyult – nyilatkozta lapunknak Szabó Botond. A csíki pilóta hozzátette, reméli, a jövő évben nem lesznek vírusgondok, így egy jobban tervezhető évet vár. – A jövő évet is a Honda Civic EP3 versenygéppel szeretném teljesíteni, ám a két szezon közötti szünetben megpróbálunk még nagyobb erőt kihozni az autó motorjából, 2021-ben pedig már az A2-es kategória bajnoki címe lesz a legfontosabb célom – mondta a csíkszeredai pilóta.

Megvédte címét
Halmozza a bajnoki címeket a hegyibajnokság másodosztályában Fazakas Zsolt Erik: 2018-ban a juniorok között, tavaly összetettben az A2 géposztályban és a junior2-es kategóriában lett bajnok, idén pedig megvédte összetettben és géposztályában is a címet. A csíkszépvízi versenyző idén indult két futamon is a hegyibajnokságban a „nagyok” között, ahol szintén remekül helyt állt Honda Civic Type R versenygépével.
A hegyibajnokság másodosztálya négy önálló duplafutamból és két, az első osztállyal közösen tartott versenyből állt, ám a duplafutamokból csak a négy legjobb eredményt vették számításba a végelszámolásnál.
A bajnokság június 28-án Csíkszentkirályon, a Szentimrei Büdös felé vezető megyei úton kezdődött el, amelyet összetettben és az A2-es géposztályban is magabiztosan nyert meg Fazakas Erik Zsolt. Július 4-én és 5-én a Resicabánya-kupán is rajthoz állt a csíkszépvízi pilóta, akkor viszont az első osztály mezőnyében, ahol az A géposztályban a második, míg az A2 és a junior kategóriában az első helyet szerezte meg. Az utóbbi eredmények viszont nem számítottak a pilóta másodosztályú pontvadászatába, a sugásfürdői futamokat ki is hagyta Fazakas, végül ezt a duplafutamot vonták ki az év végi eredményeiből.
A Barcarozsnyó-kupán újra az első osztály mezőnyével mérte össze autója erejét és az ő tudását Fazakas Erik Zsolt, ám ezen a versenyen a szakszövetség egy furcsa döntésével hátrányos helyzetbe hozta a csíki pilótát. A korábban A géposztályba sorolt Honda Civic Type R versenygépet ugyanis a technikai ellenőrzésen átminősítették a II. kategóriába – amelyben az épített formaautók is szerepelnek –, ezen belül az E2-2000 géposztályba, így egy jóval erősebb mezőnyben kellett helytállnia a csíkszépvízi pilótának. Fazakas Erik Zsolt a körülmények ellenére jól szerepelt, az E2-2000 géposztályban a hatodik lett, míg a juniorok kategóriáját megnyerte.
Augusztus 8-án és 9-én tartották az Úz-völgye-kupát, ami a másodosztály harmadik dupla forduló versenye volt, s noha indultak olyan pilóták is, akik az első osztályban szerepelnek, ők eredményeik után nem szereztek pontokat. A dormánfalvi futamokon összetettben és az A2 kategóriában Fazakas Erik Zsolt szerezte meg a maximális ötven pontot.
A Transalpina Challenge-n is a másodosztály futamán indult a csíkszépvízi pilóta, és újra a leggyorsabbnak bizonyult a mezőnyben, akárcsak a bajnokság záró viadalán, Nyárádmagyaróson, ahol újra a maximálisan megszerezhető pontokat írták Fazakas neve mellé. A csíkszépvízi pilóta gyakorlatilag amely másodosztályú futamon elindult, azt összetettben és kategóriájában meg is nyerte, 175 ponttal lett újra bajnok, előnye 52 pont volt a második Caimac Cosmin Valentinnal és 920 a harmadik Paraschiv Călin Daniellel szemben.

Fazakas Erik Zsolt megvédte bajnoki címét a másodosztályú hegyibajnokságban

 

Hirdetés