Miért jöjjek haza?

Katalógus fiataloknak

Fotó: Szilágyi Dalma-Orsolya

Kvízestét szervezett Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége tegnap Csíkszeredában, a 35 Social Pub-Bistróban. Az esemény a fiataloknak szólt, az interaktív programon a Miért jöjjek haza? című katalógust is bemutatták.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kvízesten mutatta be legújabb, fiataloknak szánt katalógusát, amely a Miért jöjjek haza? címet kapta. A csíkszeredai 35 Social Pub-Bistróban szervezett tegnapi eseményen az ügynökség bemutatta a már kiosztott, tizedik osztályos tanulók számára készült szakoktatásos munkafüzetet. Nem utolsósorban a jelenlévők betekintést nyertek a legújabb, fiatalok itthoni boldogulását elősegítő katalógus tartalmába is. A katalógus több, az itthon maradók, illetve a hazatérők számára hasznos információt tartalmaz, mint pályázati lehetőségek, tippek vállalkozásokhoz, továbbképzési lehetőségek, fesztiválok, illetve különböző, külföldön dolgozó fiatalok körében elvégzett felmérések eredményeit ismerteti. 
− Számunkra mindez azért volt fontos, hogy a fiatalok lehetőleg egy helyen találjanak meg több, számukra lényeges információt, ami segíti őket az első lépésekben. Ez a katalógus online is elérhető az ügynökség oldalán, ahol nyugodtan böngészhető az általunk elkészített anyag – mondta el lapunknak Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség igazgatója. 
A játékos est másik lényeges momentuma volt a kvíz, a kérdéseket a bemutatott katalógus anyagából állították össze és a legjobban teljesítő három versenyző díjban is részesült.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés