Hirdetés


Karantéka: fiatalok

A gyergyószentmiklósi Ifitéka ifjúsági iroda népes önkéntes csapatának tagjai a karantén ideje alatt is napi kapcsolatban vannak egymással: kreatív és hasznos feladatokat teljesítenek, és a világhálón zajló beszélgetések révén egymást erősítik ebben a nehéz időszakban.

Évente több nagyszabású ren­dezvény fűződik az Ifi­téka nevéhez: ezeket közel ötvenfős, fiatalokból álló önkéntes csapat valósítja meg. Az eddig 16 alkalommal megszervezett, legendássá vált Gyergyói Ifinapok programsorozata mellett számos fiataloknak szóló esemény fűződik az iroda nevéhez: legutóbb a Föld órája rendezvényre készültek, a március végi eseménynek azonban már gátat szabtak a járványellenes intézkedések. A lendületes, mindig aktív csapat azonban megtalálta a módját, hogy továbbra is naponta „találkozzanak”, értékes perceket töltsenek együtt közös tevékenységekkel.
– Március végén létrehoztuk a Karantéka csoportot a közösségi oldalon, ahol elsősorban a vírussal kapcsolatos fontos információkat, hírforrásokat közlünk– tudatta velünk Málnási Andrea, az Ifitéka irodavezetője. Emellett a saját felelősségre írt nyilatkozatok kitöltésében is segítséget nyújtottunk. Azért, hogy napi kapcsolatban lehessünk mindannyian, Tálas Eszter önkéntessel közösen feladatokkal bombázzuk a csapat tagjait – mondta Kozma Laura önkéntes, kommunikáció szakos egyetemi hallgató.
A napi kreatív feladatok mellett heti gyakorlatokat is kapnak az önkéntesek, amelyek között témaként szerepel a szelektív hulladékgyűjtés, az olvasás és a történetmesélés is. Időközben a csapat minden tagja beszállt az ötletgyártásba, így igencsak sokszínű lett a megoldandó feladatok sora.
– A feladatokon kívül is próbáljuk elérni, hogy gyorsabban teljen ez az időszak, napközben szoktunk együtt kávézni este pedig chaten beszélgetni. Néha egész jó bulihangulat kerekedik, reméljük, nemsokára lejár ez az időszak, és ismét találkozhatunk – osztotta meg élményeit Kozma Laura.
Az Ifitéka önkéntesei más években már a nyári és őszi rendezvényeikre készültek ilyenkor: elmondásuk szerint idén sem szeretnének egyetlen eseményt sem törölni, ha más lehetőség nem adódik, online szervezik meg azokat.

Boncina-Székely Szidónia
 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés