Választási kampány

Kampánystart a Szejkefürdőn

Szűk körben, a Székelyudvarhely melletti fürdőtelepen, szabadtéren mutatkoztak be tegnap délután megyénk RMDSZ-es jelöltjei. A szövetség a három térség számos településén folytatná a munkát, ehhez kérik a bizalmat. A kampányindító eseményt élőben közvetítették a közösségi portálon.

Szejkefürdőn indította választási kampányát a Hargita megyei RMDSZ. Hit, munka, bizalom jelszóra építve Borboly Csaba, a szövetség megyei tanácselnökjelöltje köszöntötte a Székelyudvarhely melletti üdülőtelep szabadtéri színpada előtt ülőket, jelölteket, majd átadta a szót Bíró Barna Botondnak, a vendéglátó Udvarhelyszéki RMDSZ vezetőjének, megyei tanácsosjelöltnek. Sok beszéd helyett kisfilmben ismertették az RMDSZ programját, amelynek főbb pillérei a közlekedés fejlesztése, biztonság, egészségügy, zöld energia, környezetvédelem, gazdaságélénkítés, vonzó Székelyföld, a turizmus bővítése, családok támogatása, jövőkép a fiataloknak, idősek támogatása, segítése, innováció, közösségépítés, jogaink és a megye határainak védelme, valamint kapcsolatok építése határokon belül és kívül. 
Nagy esély van idén arra, hogy a megye három legnagyobb városában az RMDSZ állítson polgármestert – ezt mondta Bíró Barna Botond a kisfilm után, majd színpadra hívta Csergő Tibort, Gyergyószentmiklós polgármesterjelöltjét, Korodi Attilát, Csíkszereda polgármesterjelöltjét, illetve Derzsi Lászlót, Székelyudvarhely polgármesterjelöltjét. Mindhárman az együtt gondolkodás és együtt cselekvés, a jó példák és tapasztalatok megosztása mellett tették le voksukat. Hangsúlyozták, mennyire fontos az együttműködés a városok és a vidék, illetve a megye három térsége között. 
A kisebb városok, községek polgármesterjelöltjei is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, többen közülük többszörösen is újrázó településvezetők. A szejkefürdői kampányindítón részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök is, aki elmondta: „a káosznak véget kell érnie a választások után. Székelyföldön eközben is rend van, azért, mert van tervünk, van programunk, van víziónk. Ha rend van, van bizalom, és együtt élhetőbbé építjük ezeket a településeinket. Az RMDSZ vezetője a folytonosság fontosságát is hangsúlyozta, majd kijelentette: meg kell nyerni a választást, meg kell nyerni Gyergyószentmiklóst és Székelyudvarhelyt és a megyei önkormányzatot. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés