Döntést hozott az IIHF

Jövő májusban rendezik a vébét

Egyelőre biztosnak tűnik a májusi dátum

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hivatalos honlapjának közleménye szerint a Divízió I/A csoportos világbajnokságot jövő év májusában rendezik. A csoportban Magyarország és Románia is érdekelt.

Április végén kellett volna megrendezni idén a Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság küzdelmeit Ljubljanában, ám a koronavírus-járvány közbeszólt. Minden világbajnoki tornát lefújtak, sőt egy héttel ezelőtt a Nemzetközi Jégkorong Szövetség 10 korosztályos világbajnokságot is törölt a versenynaptárból. Többek között a brassói U20-as válogatott tornát is.
A felnőttek világbajnokságát viszont nem érintette az újabb versenynaptár-átalakítás, hanem egy picit odébb tolták.
A magyar és a többségében székelyföldi sportolókból álló romániai válogatottat is felvonultató ljubljanai világbajnokság 2021. május 9–15. között lesz megrendezve.
A fentebb említett két válogatott mellett érdekelt lesz még Franciaország, Ausztria, Dél-Korea és Szlovénia. A csoportból az első két helyezett jut fel a világelitbe, míg az utolsó kiesik a Divízió I/B csoportba.

Felkészülési mérkőzés
A koronavírus-járvány miatt az Újpest jégkorongcsapata nemhogy hivatalos meccset nem tudott játszani az utóbbi időszakban, de a keret sem tudott együtt készülni, hiszen több mint tucatnyi játékos fertőződött meg a koronavírussal. De ebből sikeresen kilábaltak, és máris felkészülési mérkőzést kötöttek le a Vasas ellen. A találkozót holnap délelőtt rendezik, zárt kapuk mögött.
Ugyancsak holnap hivatalos Erste Liga-találkozóra is sor kerül: 19.30-tól a Debreceni DEAC fogadja a Ferencváros-Telekomot. Utóbbi csapaton szintén „átment” a vírus, több sportoló volt kénytelen kihagyni a felkészülést. Pontosan viszont nem lehet tudni, hogy mely játékosok fertőződtek meg.

Hirdetés