Készül a tanuszoda működési szabályzata

Javaslatokat várnak

Végéhez közeledik az építkezés. javaslatokat várnak a működtetésre. —   Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Végéhez közeledik a tanuszoda építése a műjégpálya szomszédságában. Közben a működési szabályzaton is dolgoznak, ehhez már lehet javaslatokat is tenni. 

Már burkolják a mosdókat, öltözőket az épülő tanuszodában, a medencében az utolsó szigetelőréteget viszik fel a munkások. Néhány külföldről várt eszköz és berendezés még várat magára, a világjárvány miatt nehézkes a szállítás, az önkormányzat azonban arra készül, hogy mihelyt a járvány engedi, használni is lehessen a létesítményt – mondta Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere.
A városi sportklub kapja kezelésbe az uszodát. A működtetését más települések hasonló intézményeinek mintájára képzelték el, azok szabályzatát vették alapul az itteni elkészítéséhez is – ismertette Tatár Előd, a VSK menedzsere. A szabályzat tervezetét közvitára bocsátották, javaslatokat várnak hozzá. Nevet is adnának a létesítménynek, a gyergyószentmiklósi származású, Budapesten hírnevet szerző Molnár Endre vízilabdázó nevét javasolja az önkormányzat. 
A létesítmény működésének elindításával egy időben úszásoktatást is indítanának, a cél az, hogy minden gyerek megtanuljon szakszerűen úszni a környéken. Ezt a korisuli mintájára, a pedagógusok bevonásával képzelték el a kezdeményezők. 
Az üzemeltetés kapcsán azt is elmondták, évente 11 hónapot, a hét minden napján tervezik működtetni az uszodát. Kétórás időtartamra lehet jegyet váltani majd, felnőtteknek 16 lejért. Terveznek családi jegyet is 40 lejért, illetve egy sor kedvezményt gyerekeknek, nyugdíjasoknak és sérülteknek. Bérleteket is lehet váltani majd, ennek ára a tervek szerint felnőttek számára 160 lej lesz, nyugdíjasok 100, gyerekek 80 lejért úszhatnak majd havonta 12 alkalommal.

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés