Hirdetés


Fiatal játékos a fedélzeten

Ivácsony is marad a GYHK-nál

Ivácsony beverekedné magát a nagy keretbe

A 23 esztendős Ivácsony Roland is a Gyergyói HK jégkorongcsapatát fogja erősíteni a soron következő idényben. A Sapientia U23-as alakulatát nőtte ki, bár Erste Liga-meccsen is bizonyíthatott már.

Fiatal, 23 esztendős játékossal kötött szerződést a Gyergyói HK jégkorongcsapata a következő idényre. Ivácsony Roland személyében olyan játékos érkezik, aki a gyergyói utánpótlás „terméke”, de két idényben kipróbálhatta magát a magyarországi utánpótlás-műhelyekben is. A 2018/2019-es idényben tért haza, hogy a legutóbbi szezon nagy részét a Sapientia U23-as csapatában töltse.
„Két éve kopogtatja, sőt döngeti a felnőttcsapatunk kapuját a tehetséges fiatal csatár, Ivácson Roland. Már első szezonunkban bemutatkozhatott az Erste Ligában, láthattuk, nem ijed meg a kihívásoktól. Két gólt is lőtt a debreceni és miskolci ifiszezonok után hazatért gyergyóremetei játékos. A múlt szezon nagyobbik részét a Sapientia U23 csapatánál töltötte és gyűjtötte a tapasztalatot. Kinőtt onnan, és mostantól a Gyergyói Hoki Klub profi játékosának számít. Biztosak vagyunk benne, hogy be fogja küzdeni magát az egyelőre előtte álló rutinosabbak közé, és idővel egyik erősségünk lesz. Hajrá, mindent bele, Roli! Hajrá, Gyergyó!” – áll a Gyergyói HK közleményében.

10 csapatos maradhat az Erste Liga
Úgy néz ki, hogy a DVTK Jegesmedvék alakulata nem az Erste Ligában, hanem a szlovák Extraligában folytatja a következő idényben is. Minderről a szlovák hokejportal.net szakoldal számolt be. Az Extraliga csapatai múlt hét után kedden is tanácskoztak, ezen a megbeszélésen születhetett döntés a jelek szerint.
Imre Valasek, a bajnokságot szervező Pro-Hokej ideiglenes elnöke korábban elmondta – a HC Nové Zámky általános igazgatója nemrégiben vette át a posztot Richard Lintnertől, akit 5 év után menesztettek –, hogy 12 csapattal számolnak, október 2-án kezdenének, és rövid időn belül el kell dőlnie, hogy számíthatnak-e a miskolciakra – írja a jkb.hu magyarországi szakportál.
A friss hírek arra utalnak, hogy erre a kérdésre a Jegesmedvék szemszögéből pozitív válasz született. Valasek arról is beszélt korábban, hogy az alapszakasz 50 fordulós lenne. 12 csapat esetén nehezen jön ki a matek, hiszen 4 kör 44 meccset ad ki, 5 kör pedig 55-öt. Az 50-es információink szerint úgy lehetséges, hogy 4 teljes kör után földrajzi alapon 3 csoportba osztanák a csapatokat, amelyek egymás közt bonyolítanának le még egy oda-vissza menetet, azaz 6 további találkozót vívnának. A Jegesmedvék ellenfele ebben a csoportban a Kassa, a Nagymihály és a Poprád lenne. Középszakasz nem lesz az Extraliga 2020/21-es idényében, az első 6 a play offba jut, míg a 7–10. helyezettek kvalifikációban méretnének meg, akárcsak egy szezonnal ezelőtt.

A GYHK kerete

Kapus: Jordon Cooke, Szakács Szabolcs, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Igor Bobcek, Ferencz-Csibi Róbert, Góga Attila, Timur Raszulov, Fejes Nándor (MAC Újbuda), Mitch Jones, Nagy Csaba, Kozma Zsolt.
Csatárok: Csergő Hunor, Péter Zsolt, Szabó Pál Krisztián (Hydro-Fehérvár AV19), Szigeti Ákos (MAC Újbuda), Silló Arnold (Dunaújvárosi Acélbikák), Eric Neiley (Atlanta Gladiators), Sára Tibor, Bíró Gergő (Brassói Corona), Mark Matheson (Nottingham Panthers), Barabás László, Benedek Roland, Elekes-Darabont Hunor Csaba, Ivácsony Roland.
Vezetőedző: Malcolm Cameron.
Másodedző: Szilassy Zoltán (UTE).
Kapusedző: Jukka Kontsas (MAC Budapest).
Távoztak: Antal Zsombor (csatár), Orbán Szilárd (hátvéd).

Hirdetés