Hirdetés


Ismét fertőtlenítenek: Nyitottak a parkok, a városháza fogadja az ügyfeleket

Kinyitottak a parkok és a Csiky-kert —   Fotó: gyergyószentmiklós.ro

Újabb lépcsőház-fertőtlenítés kezdődött tegnap Gyergyószent­mik­lóson. A kijárási korlátozások enyhítése következtében megnövekedett forgalom miatt látja szükségesnek az intézkedést az önkormányzat. Megnyitották a város parkjait is az elmúlt napokban, s a polgármesteri hivatal ismét fogadja személyesen is a lakosokat.

A koronavírus-járvány kezdete óta már többször fertőtlenítettek Gyergyó­szent­miklós közterein, valamint a lépcsőházakban. A kijárási korlátozások enyhítését követően megnőtt a személyforgalom, ezzel a vírus terjedésének kockázata is, ezért továbbra is óvintézkedésekre van szükség, újabb lépcsőház-fertőtlenítést rendeltek el – írja közleményben a városháza. Ezúttal is a baktériumok, vírusok, gombák ellen hatásos, de emberre és állatra nem veszélyes fertőtlenítőszert használnak. Amennyiben valamely lépcsőház lakóközössége nem igényli a vírusölő szerrel történő permetezést, jelezhetik ezt a polgármesteri hivatalban. Tegnap a Virág negyed déli részén kezdődött a fertőtlenítés, ma a lakónegyed északi részének tömbházai következnek, pénteken a Forradalom negyed kerül sorra, jövő héten pedig a Bucsin negyed. A lépcsőházak sorrendjét a város honlapján találják az érdeklődők. 

Ismét használhatók a parkok
Az elmúlt napokban megnyitották a gyergyószentmiklósi parkokat, a köztéri bútorok felújítva kerültek vissza a helyükre. A játszóterek továbbra is zárva maradnak, a parkokban viszont nagyon sok kisgyerekes családot lehet látni. A Csiky-kert is fogadja a kirándulókat. A polgármesteri hivatal, valamint a mellékgazdaság munkatársai ott is rendet tettek: összevágták a sétányokra dőlt fákat, megtisztították a kertbe vezető utat és az ösvényeket, megjavították a padokat. A régi sportpálya átalakítása is elkezdődött, a jövőben itt nem a focizóké lesz a tér, hanem asztalokat és padokat helyeznek el, valamint szabadtéri fitneszgépeket a mozogni vágyóknak. Az önkormányzat egyébként a jövőre nézve tervezi azt is, hogy fákat, egyéb növényeket ültetnek a dendrológiai parkban, elsősorban olyan fajokat, melyek a kert 1900-as évekbeli létrehozásakor is megtalálhatók voltak itt. 

Személyes ügyintézés
Az országos rendelkezésekhez igazodva, Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala is enyhítéseket vezetett be, az ügyfélszolgálati részlegeken hétfőtől ismét lehetőséget teremtettek a személyes ügyintézésre. Fontos tudni azonban, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bizonyos szabályok továbbra is érvényesek, illetve újabb intézkedéseket is bevezettek. A városháza főépületében, a szociális osztályon, a lakosságnyilvántartó, anyakönyvi osztályon és a zöldségpiac ügyfélfogadó irodájában kizárólag előzetes időpont-egyeztetéssel fogadják az ügyfeleket. A pénzügyi osztályon (Fürdő utca) nem szükséges előzetes időpont-egyeztetés, viszont egy időben legtöbb 5 személy tartózkodhat az ügyfélkiszolgáló térben. Minden osztályon érvényes szabály, hogy a leadott iratok 5 napig elzárva maradnak, és csak ezt követően dolgozzák fel, akiknek sürgős intéznivalójuk van, továbbra is az online ügyintézést választhatják. Az épületekbe való belépéskor mindenkinek megmérik a lázát, a védőmaszk és a kézfertőtlenítő használata is kötelező.

HN-információ
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés