Udvarhelyre, Gyergyóba és Csíkszeredába várják a gazdákat

Indulnak az agrárkörnyezeti felkészítők

Kerítésen pihenő kaszák. Felkészítéshez kötött agrár-környezetgazdálkodási támogatás

Szeptemberben előbb Székely­udvarhelyen, majd Gyergyó­szent­miklóson is elindítja ag­rár-kör­nyezetgazdálkodási felkészítőit a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság – tájékoztatta lapunkat közleményében az intézmény. 

A néhány napos felkészítőkre azokat a gazdálkodókat várják, akik a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségtől (APIA) ökogazdálkodói (M10) és agrár-környezetgazdálkodási (M11) támogatási csomagokat igényeltek.
A támogatási csomagokat igénybe vevő gazdálkodók felkészítését Székelyudvarhelyen szeptember 21. és 26. között a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság Rákóczi Ferenc út 84. szám alatti kirendeltségénél, Gyer­gyó­szentmiklóson szeptember 28. és október 3. között a Stadion utcai irodánál tartják. A csíki gazdálkodóknak szóló felkészítőket Csíkszeredában október 5. és 9. között, a megyeháza épületében szervezik. A részvételi díj 150 lej.
A meghirdetett tanfolyamokra jelentkezni, illetve bővebb felvilágosítást kérni Csíkszeredában, a Mezőgazdasági Igazgatóság megyeházán működő, második emeleti, 245-ös számú irodájában, Szakáli Gézánál lehet, aki a 0723–916864-es telefonszámon is elérhető. Székelyudvarhelyen a Rákóczi Ferenc út 84. szám alatt (az APIA-nak is otthont adó épületben) fogadják a jelentkezőket. A szakigazgatóság helyi képviseletében Bölöni Ferenc a 0740–075844-es telefonszámon is részletekkel szolgál. Gyergyószentmiklóson ugyanakkor Romfeld Zsolt (0744–523797) áll a gazdák rendelkezésére.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés