Egy perc alatt fordítottak

Idegenben szerezte meg első győzelmét az SZFC

Volt tanítványai ellen vezette győzelemre Florin Stîngă a Székelyudvarhelyi FC-t. Öltözői öröm Brassóban —   fotó: facebook / SZFC

Csak gyengébb gólarányának köszönhetően maradt le a dobogóról a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjának második fordulóját követően a Székelyudvarhelyi FC. Florin Stîngă volt csapata ellen vezette győzelemre a székelyudvarhelyieket, akik a második félidő első felében egy perc alatt fordították meg a mérkőzés kimenetelét. A Kovászna megyei rangadót némi meglepetést okozva a kézdivásárhelyiek nyerték, így két csapatot – az éllovast és a sereghajtót – leszámítva, nyolc gárda is hárompontos két fordulót követően.


A lehető legjobban oldot­ta meg feladatát a Szé­kelyudvarhelyi FC a hazai labdarúgó 3. Liga 5. csoportjának második fordulójában. A Florin Stîngă által irányított gárda az első fordulóban vereséget szenvedett a CSO Plopeni-től hazai környezetben, szombaton is nehéz ellenfél várt a Küküllő-partiakra, mi több, az első félidő sem a székelyudvarhelyieknek kedvezett, ám a második játékrész elején egy perc alatt sikerült kihasználniuk ellenfelük hibáit.
Florin Stîngă számára nem volt ismeretlen az SZFC szombati ellenfele, hiszen pont a Brassói SR Municipaltól igazolt a székelyudvarhelyiekhez, miután két és fél évig edzette a Cenk alattiak csapatát, amelyet az egykori Steagu Roșu szurkolói élesztettek újjá 2017 nyarán. Gyakorlatialg Florin Stîngă építette fel a SR Municipal csapatát, így jól ismerte a brassóiak játékát, ez viszont sokáig nem érződött az udvarhelyiek játékán. 
Az udvarhelyiek edzője a Moroz – Marucza, Berkeczi, Stoian, Țepeș, Mitra, Sütő, Bálint, Szfárli, Vékás, Turcu felállítással kezdte a szombati mérkőzést, amely során ugyan mindkét gárdának volt néhány jó megmozdulása, ám az első fél óra után már a SR Municipal irányította a mérkőzést. A 37. percben kétszer is tévedett az SZFC védelme, egy rossz labdaszerzési kísérlet után a tizenhatoson belül botlasztottak el egy brassói támadót, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, ezt Popa értékesítette. A vezető találatot követően a hazaiak nem erőltették a támadást, védelmük pedig helytállt, így a pihenőig helyzetek sem nagyon adódtak a csapatok előtt.
A szünetet követően Florin Stîngă Vékás helyett Bartát küldte a pályára, az SZFC ugyanakkor jóval határozottabban kezdett el játszani, főleg a letámadásokkal okoztak riadalmat a SR Municipal védelmében. Az 55. percben egy bal oldali szögletet Bálint Rajmond jól végzett el, beadását követően a labda a visszalépő Mândru arcát telibe kapta, onnan pedig a brassói kapuba jutott a játékszer. Az öngól a hazaiakat meglepte, az udvarhelyieknek pedig lendületet adott, egy perccel később már a vendégeknél volt az előny.
Az egyenlítő találat után a barcaságiak elvégezték a középkezdést, ám az SZFC játékosai teljesen letámadták a hazaiakat, akik így nem előre, hanem hátrafelé passzolták a labdát, amely Moraruhoz került. A SR Municipal egyik legtapasztaltabb játékosát két udvarhelyi is letámadta a tizenhatos sarkánál, végül Turcu szerelte a barcaságit, a labdát pedig rávezette a kapusra és a hatos sarkáról könnyedén a hazaiak hálójába lőtte a játékszert, megszerezve ezzel az SZFC-nek a vezetést, és mint később kiderült, a három pontot érő gólt.
A második találatot követően sem találtak magukra a brassói játékosok, így az SZFC bátrabban játszott, többet támadott, és annak ellenére, hogy adódtak helyzeteik, azokat nem tudták értékesíteni. A SR Municipal az utolsó fél órában nem okozott túl nagy riadalmat az SZFC számára, hiszen a vendégek védői folyamatosan blokkolták a hazai támadásokat még a tizenhatos előtt, amikor pedig rajtuk sikerült túljutni, akkor Moroz védte a barcaságiak lövéseit. Florin Stîngă Mitra helyett a 70. percben Jakabot, Turcu helyett az utolsó előtti percben Szőcsöt küldte még a pályára, de a vendégek edzőjének döntései nem befolyásolták már a végeredményt.
A Székelyudvarhelyi FC az első fordulóban mutatott játéka alapján meglepetés-győzelmet aratott, azonban ha a szombati meccset vesszük figyelembe, akkor inkább volt megérdemelt a vendégsiker, mint a meglepetés. Az SZFC számára túl sok pihenő nem lesz, hiszen holnap 17 órától Nyárádtőn az Unirea ellen a Románia-kupa második fordulójában lép pályára Florin Stîngă csapata, míg pénteken, a 3. Liga harmadik fordulójában egy újabb brassói, a Kids Tâmpa csapatát fogadják a székelyudvarhelyiek.
A 3. Liga 5. csoportjának második fordulójában a feljutásra pályázó Brassói Corona ezúttal idegenben nyert és egyedüli százszázalékos csapatként vezeti a tabellát, a Kovászna megyei rangadó némi meglepetéssel a kézdivásárhelyiek sikerével zárult, úgy, hogy a hazaiak már a 6. percben vezettek. A csoport állása érdekesen alakult a második fordulót követően, a hatpontos listavezető Corona és a sereghajtó, pont nélküli Barcarozsnyói Olimpic Cetate között elhelyezkedő nyolc csapatnak három pontja van, őket csupán a gólarány választja el. Érdekesség, hogy az SZFC csupán gyengébb gólarányának köszönhetően maradt le két forduló után a dobogóról.

Hirdetés

Hirdetés