Háromból három

Hozta a kötelezőt a Sportklub

A vártnál nehezebben, de zsebben a három pont —   fotó: Dobos Sándor / MJSZ

A Titánok kétszeri legyőzése után az Opten Vasas HC ellen is hozta az úgymond kötelező győzelmet a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában. A neheze ezután következik.


Harmadik magyarországi meccsén is túl van a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, ahol a Titánok után az Opten Vasas HC volt a Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros által dirigált csíkiak ellenfele.
A hazaiaknál újra játszhatott Vesutkin, míg a Csíkszeredában László Arnold védett, visszatért Loginov, Yellow Horn és Sándor Zoltán, míg Gecse Olivér és Tousignant pihent. Az első percek után fokozatosan átvette az irányítást a Sportklub, és végül a 14. percben Yellow Horn szerezte meg az első gólt. A második harmad elején is a kanadai légiós volt eredményes, majd a meccs derekán Rokaly Norbert is betalált. A Vasas Ozols bombagóljával szépített, aztán Salló találatára Schmál válaszolt az eseménydús hajrában. Az utolsó harmadban próbálkozott a Vasas a közelebb zárkózással, de nem járt sikerrel, a Csíkszereda megőrizte előnyét.
A csíkiak ma Dunaújvárosba utaznak, majd sorrendben a MAC HKB Újbudával (kétszer is), a Ferencvárossal, az Újpesttel és a Debrecennel csapnak össze.

Eredmények
Opten Vasas HC – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (0–1, 2–3, 0–0) /Ozols (35.), Schmál (39.), illetve Yellow Horn (14., 22.), Rokaly N. (31.), Salló (37.)/; MAC HKB Újbuda – Brassói Corona 1–2 (1–2, 0–0, 0–0) 
/Nagy K. (17.), illetve Valchar (8.), Tranca (10.)/.
A MAC HKB Újbuda – Brassói Corona és a Titánok – Gyergyói HK összecsapások tegnap este lapzárta után értek véget.
A mai műsor: Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub (19).

Hirdetés