Bemutatta programját a gyergyócsomafalvi RMDSZ

Hosszú távra terveznek

Településfejlesztési program, hosszú távra —   Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Sajtótájékoztatón ismertette az elkövetkező nyolc évre szóló településfejlesztési programját az RMDSZ gyergyócsomafalvi szervezete. A jelöltek családbarát település képét körvonalazták, amelyben az épülő infrastruktúra mellett a gazdaságfejlesztés és a turizmus által kínált lehetőségek is szerepet kapnak.

A gyergyócsomafalvi jelöltek a volt malom épületét választották a sajtótájékoztató helyszínéül, hiszen a nemrég önkormányzati tulajdonba került, másfél hektáros területen látogatói központtal társított élményparkot kívánnak létrehozni, amely a turistacsalogató programok mellett munkahelyeket is teremtene a községben.
Márton László Szilárd polgármester a megújult, fiatalos jelöltek élén állva elmondta: nyolc évre terveznek, hiszen az elkövetkező négy évben megalapoznák a tervezett fejlesztéseket, és a továbbiakban azon dolgoznának, hogy Csomafalva családbarát település legyen, ahol bizalommal tervezhető a jövő.
– Emellett vannak még infrastrukturális feladatok is, felmerül a földgázhálózat építésének kérdése, de tervezzük a szolgáltatóval egyeztetve a villanyhálózat korszerűsítését és bővítését is. Úgy gondolom, hogy a gazdálkodás, a turizmus és a faipar lesznek a húzóágazatok: ezeknek megvannak az alapjai, a jelöltlistán sok fiatal vállalkozó van, ezért megvalósíthatónak, hitelesnek tartom a terveinket – mondta Márton László Szilárd.
A jelölt hangsúlyozta: egyik hiteles programjuk a fiatalok hazahívása, hiszen a biztonságos családalapításhoz szükséges alapvető szolgáltatások – egészségügyi, szociális és oktatási téren – megvannak a községben. A tervek szerint elindítanak egy fiatalokat hazahívó programot, amely által segítenek informálódni, vállalkozást indítani, illetve munkahelyet találni a hazatérő fiataloknak.
– Meg kell találni Csomafalva kitörési pontjait, hiszen az elkövetkező négy évben befejeződnek az infrastrukturális fejlesztések, ezután tartalommal és szolgáltatásokkal kell megtölteni a települést – emelte ki Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke.
A jelöltlista élén újabb polgármesteri mandátumra pályázó Márton László Szilárd javasolta a megyei tanács elnökének, hogy hozzanak létre helyi piacok építését támogató programot, ezáltal lehetőséget adva a helyi termelőknek az értékesítésre, az őstermelőknek pedig arra, hogy a lakosságot minőségi áruval láthassák el.
Borboly Csaba elmondta: fontosnak tartja a kezdeményezést, hiszen a települések piacai által előtérbe kerülhetnek a helyi termékek, a minőségi táplálkozás.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés