Választási kampány

Horváth Anna Derzsi Lászlóban látja a fejlődést

A tapasztalatok és jó példák átadásának fontosságáról beszélt Horváth Anna Székelyudvarhelyen. Az RMDSZ önkormányzatokért felelős alelnöke Derzsi László polgármesterjelölt programját is méltatta, miközben a szövetség öt további elképzelést mutatott be a sajtónak.

Elöljáróban Derzsi László elmondta, hogy az elmúlt időszakban több mint nyolcezer városlakóval beszélgettek, az elhangzottak alapján újabb öt pontos programcsomagot állítottak össze, amelyről úgy gondolják, hogy a fiatalok, illetve családok életét tennék jobbá.

Újabb öt pont

A Fészkerakó program részeként kedvezményes feltételek mellett juttatnák építési telekhez a fiatal családokat, találtak is ennek egy megfelelő területet a Kerekerdő szomszédságában. Építenének egy korszerű öregotthont, önkormányzati forrásokból támogatnák az délutáni iskolai program, az ún. after school megvalósulását, korszerűsítenék a városi piacot és végül lehetőséget biztosítanának a csereháti ifjúsági lakások megvásárlására, amelyre régóta vágynak az ottlakók.

Horváth Anna fontosnak tartja ezeket az ún. soft programokat, amelyekhez nincs szükség hatalmas beruházásokra, de alapvetően megkönnyítik az emberek életét. Mint mondta, a szövetség biztos hátteret képes biztosítani jelöltjeinek, azáltal, hogy egy igazi stafétát kínál fel, ahol a helyi önkormányzatok a megyei önkormányzaton át a parlamentig, kormányzati szintekig számíthatnak a támogatására. Ugyanakkor a szövetség polgármestereinek hálózatba kapcsolása is biztos hátteret, szilárd kereteket nyújthat a tapasztalatok, információk átadása, jó példák megosztása révén.

Érvek a változás mellett

Kolozsvár volt alpolgármestere úgy látja, hogy Székelyudvarhelyen most van a generációváltás pillanata, amely több székelyföldi városban is megtörtént 2008 közül, és ezeken a településeken mára beérett a változások gyümölcse.

Arros Orsolya, a helyi Nőszervezet elnöke, RMDSZ-es tanácsosjelölt is jelen volt az RMDSZ kampányirodájában tartott eseményen, és ő is nagy fontosságot tulajdonít a fiatalok itthon tartásának, illetve hazacsalogatásának, és – mint fogalmazott - ebben a folyamatban van szükség a frissen bemutatott elképzelések megvalósítására. Jó érzés, ha már működő példákra támaszkodhat ebben majd a helyi önkormányzat – tette hozzá.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés