Hirdetés


Hosszú távon terveznek a fehérorosz kapussal

Honosítanák Szamankovot

Még egy légiós helyet szabadítana fel a Sportklub Fotó: Pál Zoltán/Archív —   Fotó: Pál Zoltán/Archív

 

 

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatánál teljessé vált a kapusok mezőnye a fehérorosz Makszim Szamankov megtartásával. A 30 esztendős kapussal hosszú távon számolnak Csíkszeredában, akinek a honosítási procedúráját el is indították.


Hivatalosan is bejelentették a Csíkszeredai Sport­klubnál a fehérorosz Makszim Szamankov megtartását. A 30 esztendős kapusról lehetett tudni, hogy aláír a kék-fehérekhez, de ez most lett hivatalos. A 30 esztendős Szamankov 35 Erste Liga-meccsen lépett jégre és az alapszakasz során 91 százalékos hatékonysággal vette ki a részét csapata elsőségéből, majd a rájátszásra alaposan feljavult a teljesítménye és 95,2 százalékos mutatója enyhén szólva lenyűgözőre sikerült.
S mindezen számokat úgy érte el, hogy november végétől január elejéig nem védett, hiszen a csíkiaknak rendre román bajnoki vagy épp Román-kupa-meccseik voltak, ahol idegenlégiós kapus nem védhetett. Vissza kellett térjen az alapformájához, ami sikerült is neki. Szamankov nem tartozik a látványosan védő kapusok közé, de stabilitása erőt ad a csapatnak. Nem is csoda, hogy a csíki csapat elindította a honosítását.
„A legutóbbi idényben számítottunk a fehérorosz Makszim Szamankov játékára, akivel ezúton hosszú távon sikerült megegyeznünk. A korábban a fehérorosz válogatottban is megforduló Szamankov kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a tavalyi idényben. Pechjére a többfrontos küzdelem versenyprogramja úgy hozta, hogy volt egy olyan periódus, amikor közel másfél hónapig nem állhatott a vasak között. Ez a legjobb kapusokat is kizökkenti, de a rájátszás közeledtével már teljes mértékben önmaga volt. A hosszú távú szerződés mellett örömteli hír, hogy a honosítási eljárás elkezdődött vele kapcsolatban is. Remélhetőleg a közeljövőben a folyamatok még gyorsabb tempóban fognak zajlani, és nem légiósként lesz bevethető. Hajrá, Szereda! Csak a Sportklub!” – áll a Csíkszeredai Sportklub közleményében.

Galacon a Román-kupadöntő
Döntött a Román Jégkorong Szövetség a soron következő idény Román-kupa-küzdelmeinek helyszínéről. A döntő torna rendezési jogát a Galaci VSK kapta meg, amely három év után így újból rendezőként léphet pályára, remélhetőleg a közönsége előtt.
A szakszövetség és a galaci klub sem közölt információkat a torna lebonyolítása kapcsán. Az elmúlt években a hét csapatot két csoportra osztották, ahonnan az első helyezettek jutottak be a fináléba. A legutóbbi idényben a Sapientia U23-as csapata nem vett részt a küzdelmeken, amely végül történelmi székelyföldi döntőt hozott és a Csíkszeredai Sportklub győzelmével ért véget, miután hosszabbítás után 2–1-re győzte le a Gyergyói Hoki Klubot. A Sportklub egyébként zsinórban harmadik kupagyőzelmét könyvelhette el. A 2017/2018-as idényben Galacon, míg a 2018/2019-es idényben hazai pályán hódította el a trófeát. A 2016/2017-es szezonban is döntőt játszottak a csíkiak, Brassóban, ahol viszont drámai meccsen hosszabbítás után 6–5-ös vereséget szenvedtek az akkor még Galaci Dunărea néven futó Duna-parti alakulattól.
A galaciak a közelmúltban, pontosabban 2014 szeptemberében rendeztek még Román-kupa-döntő tornát, amely szintén a Csíkszeredai Sprotklub sikerével ért véget. Az akkori döntőben a kék-fehérek a Brassói Coronát győzték le, hosszabbítás után, 2–1 arányban.

A Csíkszeredai Sportklub kerete

Kapusok: Makszim Szamankov, Adorján Attila, László Arnold.
Hátvédek: Farkas Tamás, Flinta Botond, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Gyenisz Kuljas, Láday Tamás, Papp Szabolcs, Salló Alpár.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Casaneanu Eduard, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Sándor Zoltán, Andrej Taratuhin.
A felnőttcsapattal készülő ifik: Silló Huba, Gecse Olivér, Kristó Csongor, Ilyés Tamás, Szabó Ákos, Boldizsár Cristian és Antal László.
Visszavonult: Horváth László.
Másodedző: Hozó Levente.

Hirdetés