Albérletből vissza

Hazai jégen a Sportklub

Elkészült a jég és a jégfestés a Vákár Lajos Műjégpályán —   fotó: Pál Zoltán

A Gyergyói HK és a Brassói Corona után a Csíkszeredai Sportklub is hazai jégen készülhet a 2020/2021-es idény bajnoki rajtjára. A Jason Morgan és Hozó Levente edzőpáros teljes kerettel készülhet a jövő heti rajtra.


A Csík­sze­re­da­i Sportklub jég­ko­rong­csa­pa­ta hagyományos módon az utolsó, amely birtokba veheti saját otthonát, jégpályáját, és hazai jégen készülhet a bajnoki rajtra. A kék-fehérek ugyanis a jeges felkészülés első szakaszát Csíkkarcfalván végezték, hogy a hét elejétől már a Vákár Lajos Műjégpályán készülhessenek.
A Jason Morgan – Hozó Levente edzőpáros által dirigált csíki csapat kerete teljesnek mondható. A hazai játékosok mellett ugyanis kivétel nélkül mind megérkeztek a légiós sportolók is. Utolsónak közülük a fehérorosz kapus Makszim Szamankov.
A Sportklub a tervek szerint szeptember 30-án a Ferencváros-Telekom ellen tudja le első mérkőzését a Tüskecsarnokban, majd a kéthetes magyarországi túra során mindegyik anyaországi alakulattal találkozik.
A magyar járványügyi szabályok értelmében a csapat csak akkor lépheti át a határt, ha a játékosok és a stáb elvégzik a koronavírustesztet. Ráadásul 48 órán belül kétszer is. Így a keretre a hétvége során két teszt vár, amelyet követően hétfőn utaznának Budapestre. Remélhetőleg mindegyikük negatív teszttel a zsebében.
A magyarországi járványügyi protokoll megengedi a nézők mérkőzésekre való beléptetését, így a csapat biztosan nem marad háttértámogatás nélkül, és a „kinti” szurkolók képviseltetni fogják magukat a találkozókon.
A romániai helyzet viszont ezt jelen pillanatban nem engedi, és a sport- és ifjúsági miniszter tájékoztatása szerint ez legfeljebb az ősz végétől lesz megengedett, amikorra kidolgozzák ennek a protokollját.

Hirdetés