Koronavírus

Hattal több új megbetegedés a megyében

Hargita megyében hat koronavírusos megbetegedést regisztráltak az elmúlt huszonnégy órában, az aktív esetek száma így hetvenhatra nőtt – közölte kedden délben lapunkkal a Hargita megyei prefektusi hivatal.

 

Eközben országszerte a tegnapihoz képest nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, 397 személynél igazolták a koronavírus jelenlétét az elmúlt 24 órában. A járvány kezdete óta összesen 29 620-an kapták el a betegséget.

 

348-ra nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma Hargita megyében: hétfő óta hat új megbetegedést regisztráltak és ugyanennyivel nőtt az aktív esetek száma is – derül ki a kormányhivatal közleményéből. A regisztrált fertőzöttek közül 261 személy meggyógyult, tizenegy személy elhunyt, 76-on a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházakban tartózkodnak orvosi felügyelet alatt, viszont intézményes karanténban és otthoni elkülönítésben nincs senki.

 

Országos szinten 29 620 személy fertőződött meg a járvány megjelenése óta: közülük 20 534 meggyógyult, 231 személyt intenzív osztályokon ápolnak, a halálos áldozatok száma 1799. A Stratégiai Kommunikációs Törzs (GCS) hétfői tájékoztatása óta 31 új halálesetet jegyeztek az országban, ugyanakkor az elvégzett tesztek száma 783 337-re nőtt

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés