Hét érmet szereztek

Három csíki bajnoki cím

Mindannyian éremmel tértek haza

Minden csíki sportoló éremmel tért haza a cselgáncs országos bajnokságról, amelyen a klubok rangsorában két csíkszeredai klub végzett az első helyen. Öröm az ürömben, hogy a tervezettnél két sportolóval kevesebbel indulhattak el a csíkiak az országos megmérettetésen.

Hat csíkszeredai sportoló vett részt a cselgáncsozók felnőtt országos bajnokságán és mind a hatan éremmel térhettek haza. Üröm az örömben, hogy a nyolcfősre tervezett csíki küldöttségből ketten végül nem indulhattak el a viadalon.
Az országos bajnokságnak Bras­sópojána adott otthont az elmúlt hétvégén, ám a viadalra a felkészülés sem volt túl zökkenőmentes. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt a küzdősportokban nem lehetett szpecifikus páros edzést tartani, erre csak tíz napja kaptak engedélyt a cselgáncsozók. – A március közepén bevezetett két hónapos karantén alatt a sportolók egyéni edzésterv alapján otthon készültek, ezt követően pedig erőgyakorlatokat végeztek szintén egyénileg. Az érvényes egészségügyi szabályok ugyanis nem engedték meg a páros, közelharcos gyakorlatokat, ezt egyébként tíz napja kezdtük el, amikor erre a szakminisztérium is engedélyt adott. Aznap, amikor engedélyezték immár a páros gyakorlatokat is a küzdősportokban, a hazai cselgáncs szövetség ki is írta a bajnokságot, így csak nyolc napunk volt arra, hogy felkészüljenek a sportolóink a viadalra. És amint az eredmények is igazolják, ezt sikerült jól végrehajtanunk – nyilatkozta lapunknak Albu Botond, a VSK Csíkszereda edzője. Hozzátette, egyéniben tavaly öt, idén hat érmet szereztek a csíki sportolók az országos bajnokságon.
A bajnokságon az ország tizenhat klubja vett részt és összesen 78 sportoló harcolt a hét súlycsoport bajnoki címéért. – A résztvevők száma alacsonyabb volt a szokásosnál, hiszen az elmúlt években 120-130 sportoló indult a viadalon. Több klub is jelezte, nem tudtak optimálisan készülni, ezért inkább nem indultak az országos bajnokságon, no meg a koronavírus is bekavart az utolsó pillanatokban – jegyezte meg Albu Botond. Az edző közölte, a válogatottal Brassópojánán edzőtáborban lévő sportolók közül többnek is pozitív lett a verseny előtt a koronavírus-tesztje. – Sajnos, két sportolónk is a fertőzöttek között van, így a tervezetthez képest nem nyolcan, hanem csak hatan vettünk részt a bajnokságon – tette hozzá a VSK Csíkszereda edzője.
A VSK Csíkszereda és a Csíkszeredai Sportklub sportolói mind dobogóra állhattak az egyéni küzdelmekben. Bajnoki címet szerzett Orbán Lehel (60 kg, VSK), Dávid László (73 kg, Sportklub) és Koncz Botond (100 kg, VSK), míg Papp Róbert Flórián (73 kg, VSK), Szőcs Elemér (81 kg, Sportklub) és Kocsis Hunor (90 kg, Sportklub) a második helyen zárt. Az egyéni teljesítményeket figyelembe véve a VSK Csíkszereda az első, a Sportklub a második helyen végzett a klubok rangsorában. A csapatviadalban a két csíkszeredai klub közös gárdát alkotva mérkőzött meg, a VSK-Sportklub 4–1-re győzte le a Politehnica Iași-t, 5–0-ra a VSK Dinamo Kolozsvárt, a döntőben pedig szoros meccsen 3–2-re kaptak ki a VSK Pitești-től, így a csíki csapat a második helyen zárta a csapatbajnokságot.

Hirdetés

Hirdetés