Tizennégy bevetésen

Halálos baleset is történt

Több balesethez is riasztották a mentősöket —   Fotó: Facebook

 

 

Tizennégy bevetésen voltak hétfőn a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) alakulatai. Betegekhez, közúti balesethez és elárasztott pincékhez riasztották a mentősöket és a tűzoltókat – tájékoztatott tegnapi közleményében az ISU.

Négy beteghez és hat sérülthöz riasztották hétfőn a Hargita megyei rohammentősöket. További négy esetben a tűzoltók segítségét is kérték a bajba jutottak.
Hétfőn délelőtt egy székely­udvarhelyi 68 éves, túlsúlyos férfi kórházba szállításához kérték a helyi hivatásos tűzoltók segítségét. A beteget egy tömbház harmadik emeleti lakásból kellett a székelyudvarhelyi egészségügyi intézménybe szállítani.
Hétfőn délután szintén Székely­udvarhelyen kérték a tűzoltók segítségét. A heves esőzés következtében két pincét öntött el a sárlé. A lánglovagok a szivattyúzásban segédkeztek.
Ugyancsak a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották hétfőn este a 13A jelzésű országúton, Szejkefürdő határában történt közúti balesethez is. Itt egy 41 éves parajdi férfi vezette személygépkocsi és egy csíkszentmártoni 62 éves férfi vezette teherautó ütközött. A szerencsétlenségben a személygépkocsi vezetője a roncsok közé szorult és több súlyos testi sérülést szenvedett. A helyszínre érkező mentősök nem tudták megmenteni az életét. Az elsődleges vizsgálatok szerint a személyautó Farkaslaka irányába haladt, amikor egy balos kanyarban áttért a szemközti sávra és a teherautó hátsó részének csapódott. Utólag az is kiderült, hogy az áldozatnak két utasa is volt, akik elhagyták a baleset helyszínét. Később egyikükhöz, egy 46 éves korondi nőhöz mentőt kellett hívni. A teherautó sofőrje nem volt alkohol befolyása alatt. Az ügyben nyomoz a rendőrség.

Hirdetés

Hirdetés